Наследничката на германския канцлер Ангела Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер отбягва слуховете,

...
Наследничката на германския канцлер Ангела Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер отбягва слуховете,
Коментари Харесай

Наследничката на Меркел отбягва слуховете, че ръководната ѝ позиция може да бъде оспорена

Наследничката на немския канцлер Ангела Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер отбягва слуховете, че председателската й роля в Християндемократическия съюз може да бъде оспорена. От средите на ХДС се чуха предизвестия, че в навечерието на започващия през днешния ден партиен конгрес се подхващат ходове за намаляване на позициите на Крамп-Каренбауер, съобщи ДПА.

Вчера наследничката на Меркел прикани ХДС да се въздържа на този стадий от диспути за лидерския пост. Сега партията би трябвало да се концентрира върху политическите въпроси, с цел да знаят гласоподавателите какви хрумвания пази ХДС, сподели Крамп-Каренбауер пред новинарския канал Ен Те Фау.

В друго изявление, също излъчено през вчерашния ден, този път за публичната телевизия АРД, тя съобщи, че е "уверен водач ".

"И не бих била подобен, в случай че не оставях никакво поле за полемики или за изява на мощните членове (на партията) и на мощните делегати (на конгреса) ", сподели Крамп-Каренбауер.

Също през вчерашния ден главният й противник Фридрих Мерц отхвърли спекулациите, че има намерение да оглави протест против Крамп-Каренбауер на партийния конгрес в Лайпциг.
"На тази партийна конференция няма да вземаме никакви решения за лидерския пост, няма и да водим никакви полемики по този въпрос ", сподели той в изявление за вестниците от медийната група "Функе ".

Заместник-председателят на ХДС Армин Лашет, за който също се твърди, че има аспирации към лидерския пост, посочи поддръжката си за Крамп-Каренбауер. Пред "Франкфуртер алгемайне цайтунг " той я дефинира като "опитен и мощен политик, нагърбил се с нелека задача ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР