Наскоро проведен експеримент от руски учени в Космоса е на

...
Наскоро проведен експеримент от руски учени в Космоса е на
Коментари Харесай

Уникално откритие за живот в Космоса

Наскоро извършен опит от съветски учени в Космоса е на път да преобърне визиите ни за живота там.

Сензационните резултати бяха оповестени още през предходната година, само че напълно неотдавна за тях описа ръководителят на полeта от съветска страна Владимир Соловьов.

„ Животът ” е открит от външната страна на Международната галактическа станция. Това е първият път, когато там са открити живи организми. До момента никой не е сигурен по какъв начин тъкмо са се озовали там.

От описа на ръководителя на плана излиза наяве, че пробите, безусловно изстъргани от намазка по илюминаторите и външната повърхнина на Международна галактическа станция, са в действителност следи от морски планктон.

 Космонавт

Организмите са открити изцяло инцидентно от космонавт, излязъл да почисти галактическата станция. Дори на пръв взор излиза наяве, че са тип морски планктон. Учените обаче недоумяват по какъв начин са оживели в Космоса.

Откритите организми си имат уста, крака, храносмилателен тракт, мускули и нервна система. Те умерено могат да се нарекат извънземни. Известни са като бавноходки. Явно са извънредно издръжливи на сурови условия, което съгласно учените значи, че въпреки всичко са пристигнали от Земята.

След редица проби и опити се удостоверява теорията, че има няколко живи организма, които са способни да оцелеят десетилетия във вакум, извънредно ниска температура и галактическа радиация.

 Космоса

Някои от получените резултати даже демонстрират, че с изключение на да оцеляват в сходна среда, те могат и да се развиват.

Соловьов споделя, че опитът и резултатите от него са безусловно неповторими. А следите от морски планктон са неоспорима причина за по-нататъшни изследвания.

До момента на въпроса по какъв начин тези микрочастици, присъщи за океана, са попаднали на повърхността на галактическа станция, няма отговор. Една от най-обоснованите теории е това да се е получило посредством въздушните потоци.

Организмите в действителност могат да са пристигнали от океана посредством тях, само че те не се срещат в Байконур, Казахстан, откъдето е изхвърчала ракетата и не е доста евентуално да са пренесени по време на полета.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР