Наскоро физиолозите разгледаха по-задълбочено действието на някои xopмони в организма

...
Наскоро физиолозите разгледаха по-задълбочено действието на някои xopмони в организма
Коментари Харесай

ЖЕНИТЕ ПРИЗНАХА: „Краката и коремът ми са дебели от хормоните, но не знаех, че има решение“! Ето го:

Наскоро физиолозите разгледаха по-задълбочено действието на някои xopмони в организма и по какъв начин въздействат върху отлагането на мазнини в обособени елементи на тялото. А точно, когато лицето постоянно се подува, „ виновникът “ би трябвало да се търси в тироксина, а за тлъстинките по гърба – в хормона на растежа. Проучванията демонстрират, че дамите са наясно с хормоналния дисбаланс, само че не са задоволително образовани за него, с цел да знаят по какъв начин да работят вярно.

Имате ли тази или сходна проблематична част от тялото си, от която в никакъв случай не сте удовлетворени, колкото и да се пробвате да я „ поправите “? Експерти настояват, че има научно пояснение за това! А точно наднорменото тегло в съответни зони най-често е резултат от психически дисбаланс, демонстрират проучванията.

„ Начинът на живот, диетата и генетиката играят огромна роля, само че положителната вест е, че има неща, които можете да извършите, с цел да балансирате хормоните си и да се отървете от непотребните мазнини, които се натрупват в пласт, който назоваваме „ тлъстинки “. „ Първо, би трябвало да определим повода “, споделя професорът по физиология Сафран Уайтхед.

Тлъстинки по корема – Виновникът: кортизол

Тялото реагира на напрежението посредством увеличение на секрецията на хормона кортизол, който освобождава сила за напредък и идва под формата на мазнини и глюкоза, които се съхраняват в централната част на тялото, покрай черния дроб.

Запазете успокоение, доколкото можете, и стойте надалеч от рискови обстановки, колкото и клиширано да ви звучи всичко това. Яжте по-малки порции няколко пъти дневно, с цел да поддържате равнищата на захарта постоянни.

Препоръчват се храни с невисок гликемичен показател като ябълки, пълнозърнест самун и кашу. Не бягайте и не тренирайте интензивно повече от 45 минути, защото това също подтиква производството на кортизол.

Голям глутеус (дупе) и необятни бедра – Виновникът: естроген

Твърде доста естроген може да аргументи мастни натрупвания върху седалищните мускули и задните елементи. Тези мастни кафези създават повече естроген, който от своя страна съхранява повече депозити. Ако пиете прекалено много алкохол, черният дроб не може да почисти естрогена от кръвта.

Соевите добавки могат да понижат производството на естроген, тъй като имитират самия естроген. Но защото прекомерно малко се знае за нея, не яжте соя в огромни количества. Хранителните субстанции в броколите контролират чернодробните ензими. Ограничете месото и кафето, защото натоварват черния дроб.

Подути стави – Виновник: прогестерон

Подутите стави постоянно са резултат от задържане на течности, което може да бъде породено от липса на прогестерон. Прогестеронът работи като диуретик, премахвайки непотребната течност от тялото. Храните, богати на витамин Е, могат да подтикват производството на прогестерон.

Храните, богати на този витамин, включват: слънчогледови семки и фъстъчено масло. Намалете приема на натрий, защото натрият е основен за контролиране на кръвното налягане и равнищата на течности в краката и ставите.

Избягвайте преработени/индустриални храни като готови/полуготови ястия. Зa пoдoбpявaнe нa xopмoнa зa растежа, спете дocтaтъчнo – при възрастните тoй ce освобождава пpeз нoщтa.

Подуто лице – провинен: тироксин

Подутото лице и шия може да са резултат от прекомерно малко тироксин, хормон, създаван от щитовидната жлеза. Неактивната щитовидна жлеза забавя метаболизма, което може да аргументи отичане на корема.

Препоръчително е да приемате добавки със селен, които оказват помощ на тялото ви да употребява тироксина по-ефективно. Ако стоите седнали дълги интервали от време, използвайте качествено съоръжение, с цел да сте сигурни, че седите изправени и правете постоянни почивки. Ако забележите, че сте извънредно изтощени и необяснимо наддавате на тегло, консултирайте се с доктор.

Мастни натрупвания по горната част на ръцете – Виновникът: тестостерон

Човешкото тяло създава хормон, наименуван DHEA (дехидроепиандростерон), който се трансформира в тестостерон. DHEA оказва помощ за построяването на мускулна маса. Когато равнищата на тестостерон паднат прекомерно ниско, мускулната маса може да бъде сменена с чиста тъкан. Най-ясно визимо това е в горната част на ръцете.

Нивата на тестостерон при дамите спадат с възрастта – пикът им е през двадесетте години, а с менопаузата спадат на половина. Но някои храни оказват помощ. Консумирайте повече протеини, като риба, яйца, тофу и ядки. Цинкът, магнезият и витамин B6 също подтикват производството на тестостерон.

Мастни депозити по гърба – Виновник: xopмoна на рaстeжа

„ Пръстените “, които се образуват върху гърба на дамите в областа на гърдите, може да са там заради ниски равнища на хормона на растежа (HGH). През нощта женската хипофизна жлеза освобождава хормон, наименуван хормон на растежа, който подтиква мастните кафези да отделят сила за възобновяване на телесните тъкани.

Ако HGH е прекомерно малко, мастните кафези не получават посланието да трансфорат мазнините в сила. Проучванията демонстрират, че възрастните, които нямат HGH, постоянно имат висок % телесни мазнини, изключително на гърба.

Проучванията демонстрират, че храни, богати на мелатонин, като малини, могат да усилят секрецията на HGH с до 157 %. Мелатонинът провокира освобождението на хормони, които споделят на тялото ви, че е време за сън. Друго изследване откри, че храни, богати на аминокиселината глутамин, като кисело мляко, могат да усилят производството на растежен хормон.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР