Наскоро Елизабет II бе обявена за най-дълго управлявал монарх, като

...
Наскоро Елизабет II бе обявена за най-дълго управлявал монарх, като
Коментари Харесай

Любимите храни на английската кралица

Наскоро Елизабет II бе оповестена за най-дълго управлявал монарх, като за 63-те години, в които е на английския трон, ежедневното ѝ меню не се е трансформирало с нищо, споделя досегашният ѝ основен готвач Дарън Макгрейди.

Макгрейди е оглавявал кралската кухня цели 52 години. От няколко години обаче той не подготвя храната за кралското семейство в Бъкингамския замък, защото се е преместил в Съединени американски щати.

Готвачът е провел и менютата за огромни приеми, публични банкети, на които Елизабет II е посрещала публични посетители като Бил Клинтън, Джордж Буш и други.

 Ягоди

Макгрейди споделя, че главното условие на английската кралица, е храната, която се сервира, да е съобразена със сезона. Елизабет доста държала на пресните плодове и зеленчуци и пред пролетта да вземем за пример поръчвала да се донесат ягоди от Балтимор, само че в никакъв случай не хапвала от тези плодове през зимата.

 Любимите храни на британската кралица

Любимите блюда на кралицата наложително включвали масло и сметана. Често си поръчва и ястия, приготвени на грил и салата.

 Любимите храни на британската кралица

В никакъв случай кралицата не хапвала нещо, приготвено с нишесте. Скорбялата в менюто ѝ е неразрешена и по тази причина готвачите не ѝ сервират паста, картофи или пък ориз.

Всеки ден от кухнята са длъжни да изготвят най-малко две версии за на ден меню, от което кралицата да дефинира кое харесва и кое не. От време на време прави предложение за нещо отвън менюто, най-често, когато има посетител.

 Телешко Уелингтън

През 90-те години, когато принцеса Даяна бе към момента брачна половинка на принц Чарлз, в двореца се е приготвяла най-вече обичайната британска храна. Младите принцове обаче обичали постоянно да хапват пържено пиле, ориз и рибени кексчета.

Сред рецептите, които Макгрейди най-често приготвял за знатната фамилия, са салата от козе сирене, круши и карамелизирани орехи, телешко Уелингтън, ростбиф с йоркширски пудинг, яйца Дръмкилбо.

 Любимите храни на британската кралица

Любимите ястия на принцеса Даяна били омар Термидори и пудинг с самун и масло. Принц Уилям най-вече обичал шоколадова бисквитена торта и бананов флан.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР