Насилието се поднови за втора поредна нощ в Ерусалим в

...
Насилието се поднови за втора поредна нощ в Ерусалим в
Коментари Харесай

Втора поредна нощ на насилие в Йерусалим

Насилието се възобнови за втора поредна нощ в Ерусалим в сряда, когато палестински богомолци се барикадираха в джамията Ал-Акса в сензитивния комплекс на Стария град и израелската полиция употребява мощ, с цел да в профил десетки богомолци.

Напрежението в Йерусалим също провокира ракетен обстрел от линията Газа в сряда вечерта.
Боевете, които идват, когато мюсюлманите означават свещения месец Рамадан, а евреите стартират Пасхата, породиха опасения от по-широк пожар.

Палестинският червен полумесец заяви, че минимум шестима души са били ранени при последното принуждение. Властите в ислямския вакъф, който ръководи комплекса, споделиха, че полицията е изстреляла шокови гранати и гумени патрони, с цел да разпръсне тълпите.

Израелската полиция сподели, че " десетки малолетни извършители " са провокирали безпорядък, хвърляйки камъни и други предмети по чиновниците и принуждавайки полицията да работи, с цел да възвърне " сигурността, закона и реда ".

Повече палестинци се бяха събрали в джамията, откликвайки на апелите на вакъфа да се молят вътре през нощта. Полицията можеше да бъде забелязана на един от входовете на джамията, ескортирайки десетки палестинци от комплекса. Жители и купувачи се тълпяха в близост, гледайки видеоклипове в обществените медии на телефоните си, показващи обновените конфликти, които се случиха единствено на метри.

Рано в сряда израелската полиция нахлу в комплекса на джамията Ал-Акса, стреляйки със зашеметяващи гранати по палестинците, които хвърляха камъни и петарди в експлоадиране на принуждение по време на сензитивния празничен сезон. Палестинските екстремисти в Газа дадоха отговор с ракетен обстрел в Южен Израел, предизвиквайки многократни израелски въздушни удари.

Насилието беше утихнало рано сутринта в сряда, само че вечерта палестински екстремисти изстреляха още две ракети от Газа, едната от които не падна в Газа, а другата се приземи покрай защитната ограда, разделяща Газа от Израел, сподели израелската войска. Няма данни за потърпевши.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР