“Нашият пакет от образователни игри е много разнообразен затова и

...
“Нашият пакет от образователни игри е много разнообразен затова и
Коментари Харесай

НВИМ - място, където историческите факти се научават по забавен и интересен начин

“Нашият пакет от просветителни игри е доста разнороден по тази причина и през тези уикенд и стратегиите са напълно разнообразни. Тази събота тук от 11 ч. се организира програмата “Свобода или гибел ”, която е отдадена на Априлското въстание, на битката на българския народ за самостоятелност ”.


Това съобщи за БГНЕС уредникът в НВИМ Славея Сурчева.


Тя напомни, че през летните месеци са създали специфична стратегия за фамилната аудитория. “Знаем, че родителите обичат събота и неделя да прекарват време с децата си и от тази позиция през месеците юли и август ние всяка събота и неделя вършим разнообразни просветителни стратегии и игри от 11 ч. ”, сподели още Славея Сурчева.


Уредникът изясни, че стратегиите се организират в няколко стадия. “Първият е презентационна част и там ще могат да се срещнат с обстоятелствата, довели до Априлското въстание, неговата подготовка, с метода му на осъществяване и с резултатите от него. След това фамилиите ще могат да посетят нашата експозиция, където нашите сътрудници - екскурзоводи ще им покажат и опишат доста повече за експонатите, които съхраняваме, които са свързани с този толкоз мощен и предопределен миг от българската история ”, посочи уредникът в НВИМ. Сурчева акцентира, че най-любимата игра на децата е Мисия шпионин, която ще се организира на следващия ден. “В тази игра фамилиите се състезават, всяко едно е настрана семейство и чрез играта те схващат кой е главнокомандващият в фамилията и доста постоянно се оказва, че децата влизат в тази роля ”, сподели уредникът и изясни, ле в тази игра участниците имат опция да извършват разнообразни задачи. “Имат опция да видят кой е най- умел, най-бърз, най-съобразителен, редят пъзели, би трябвало да открият избрани експонати съгласно техните координати, а най- най-после най - бързите, с цел да се отдръпват от задачата си сполучливо, би трябвало да открият съответна машина от нашата експозиция и за премия имат опция да влязат в нея и да се почувстват като едни същински бойци ”, означи Славея Сурчева. Тя насочи покана към всички жители, които не са на море, да дойдат в музея и да се забавляват. “Нашият музей е място, където могат да се научат доста любопитни обстоятелства от нашата история, само че и място където децата могат да се забавляват и по този метод да научават историческите обстоятелства по един любопитен, забавен и занимателен метод за тях ”, акцентира уредникът във Военно - историческия музей. Славея Сурчева напомни, че до този миг се е провела и една от най-интересните стратегии за гости е тази отдадена на Васил Левски. “Знаете, че в НВИМ се съхраняват косите, които той отрязва, когато се посвещава на революционната активност, тук е неговият револвер, тук е неговото кръстче, което му в харизано от неговия вуйчо, тъй че това е една от извънредно любопитните стратегии, които сме провеждали през тези летни уикенди ”, разяснява уредникът в музея, след което изясни, че посредством останалите стратегии посетителите могат да видят конските опашки, боздуган, щит. “Те могат безусловно да се допрян до тях, която е извънредно любопитно ”, сподели още Сурчева. Тя оповести, че идната седмица в събота ще се организира програмата за основаване на българската страна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР