Нашите Специални сили са на много високо ниво. Това каза

...
Нашите Специални сили са на много високо ниво. Това каза
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Нашите Специални сили са на много високо ниво

Нашите Специални сили са на доста високо равнище. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов през днешния ден, 4 юли, откакто следи проява на бойни качества от формирования от 68-ма бригада "Специални сили " на Специализирания образователен център "Црънча ".

След сполучливото привършване на дейностите министърът на защитата Красимир Каракачанов поздрави участниците и акцентира: "Те са експерти, добре тренирани, добре ръководени, разполагат с съвременна техника. Необходимо е да има отношение и от страна на военното и цивилното управление към Силите за специфични интервенции и аз съм сигурен, че тези момчета в никакъв случай няма да посрамят България ".

На въпрос на публицисти за бъдещето на полигона край пазарджишкото село Црънча, където упражняват Специалните сили, министърът на защитата Красимир Каракачанов съобщи: "Докато аз съм министър този полигон ще съществува ". По думите му полигонът действа от 1955 година Нямат учредения изказванията, че с активността му се замърсява околната среда и има заплаха за жителите на селото. "Не съм станал министър на защитата, с цел да скапвам, да срутвам и да закривам. Имам за цел да възраждаме Българската войска, да я вършим по-боеспособна и да я развиваме ", сподели още министърът на защитата Красимир Каракачанов.



След признатото държавно решение отпреди 2 години за разпределяне на три милиона лв. за възстановяване на изискванията на полигона следва да бъдат построени трапезария и спални пространства. "Искаме съвременна войска, належащо е да погледнем малко по-модерно на потребностите на армията. Това е моята философия ", сподели още министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Командирът на Специалните сили бригаден военачалник Явор Матеев изрази задоволство от показаното на днешния ден в границите на учението за узаконяване на тактическа група за специфични интервенции. "Работим непрекъснато с непознати сътрудници и аз съм уверен, че българските Специални сили по нищо не отстъпват на най-хубавите. Нито като физическа и психическа подготовка, нито като осъществяване на дилемите ", сподели още той.



Оценка на подготовката и на качествата на тактическата група за специфични интервенции ще даде комисия, назначена от Щаба на защитата. Учението следят и офицери от Полша, под чието командване ще бъде тактическата група от 1 януари идната година. В продължение на седмица военнослужещите отработват редица дневни и нощни дейности в разнообразни местности.

На деня за проява на качества на СУЦ "Црънча " участваха още представители на локалната и централната власт, народни представители, висши военни и други

По-късно денем министърът на защитата Красимир Каракачанов откри бюст-паметник на княз Алексей Церетелев в едноименното пловдивско село Церетелево. Събитието е отдадено на 140 години от установяването на руско-български дипломатически връзки. Поднесени бяха венци от министъра на защита Красимир Каракачанов и началника на защитата военачалник Андрей Боцев.

В тържествената гала в селото участваха военнослужещи от Силите за Специални интервенции. Присъстваха посланиците на Руската федерация, Беларус, Армения и Казахстан, представители на локалната власт и други

Княз Алексей Николаевич Церетелев е роден през 1848 година В Грузия. Произхожда от изтъкнат просветителски жанр. След края на Априлското въстание от 1876 година е включен в дипломатическа комисия, която проверява турските зверства в българските земи. Своята активност в интерес на възобновяване на българската държавност стартира още преди Освобождението и се демонстрира като буен покровител на българската национална идея.

Бюстът на княз Церетелев е направен от неговия потомък световноизвестния ваятел и художник Зураб Церетели. Паметникът беше осветлен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР