Нашите предизборни обещания не бяха толкова големи, опитахме се да

...
Нашите предизборни обещания не бяха толкова големи, опитахме се да
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако не създадем правителство, отговорност ще носят Трифонов и Радев

Нашите предизборни обещания не бяха толкоз огромни, опитахме се да разбираем на хората, че страната се намира в комплицирана конюнктура. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

" Имаме опция да предложим краткосрочна и дълготрайна стратегия за ръководство. Това е задължението на първата политическа мощ. Бихме се съобразили с част от съображенията на съперниците ни ", сподели още той.

" Готови сме да носим отговорност, в случай че има обстановка и ще пожелаваме това и от другите партии. Ако няма кой да носи отговорност, то хората ще живеят по-зле ", разкри Биков.

" ГЕРБ може и да е в съпротива - подготвени сме и за тази роля. Не желаеме да бъдем в ръководството непременно ", разяснява депутатът.

" Има вид за държавно управление в коалиция с ГЕРБ, има и вид за държавно управление с неполитически лица. Нашата стратегия е дясно-консервативна, не можем да отстъпим от нея, само че сме подготвени на политически разговор ", заяви националният представител.

Биков изясни, че е обикновено водачът на спечелилата партия да е министър-председател, само че ГЕРБ са подготвени на всевъзможни разновидности.

Президентът е неофициалният водач на трите опозиционни партии. Нека Радев ги събере и да носи отговорност. Ако не създадем държавно управление, отговорност ще носят Слави Трифонов и Румен Радев, безапелационен бе Биков.

Грешки сме правили, само че не и такива, които да трансформират ориста на българските жители, разкри депутатът от ГЕРБ.

Тома Биков изясни, че от ГЕРБ биха имали изгода от предварителни избори, само че не е рационално за страната. От партията имали пет души, които могат да влязат в ролята на министър-председател, а те са известни лица. " Бихме разискали кандидатура и на Трифонов за министър председател ", приключи депутатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР