Нашите политици така и не разбраха, че могат да се

...
Нашите политици така и не разбраха, че могат да се
Коментари Харесай

Кеворк ампутира с „Майната ви“: Сто епитета за Кирчовците

Нашите политици по този начин и не схванаха, че могат да се злепоставят фатално  и поради една дума. Някои огромни фигури даже са се самозаличавали, единствено тъй като са употребявали несъответствуваща дума – образци десетки, само че все от международната политика. Тукашните дилетанти, отвън всички други незаслужени облаги, имат и привилегията да приказват като на колекция на почерпени файтонджии. 

Не върви акад. Денков, претендентът за министър председател на кирчовци, да приказва за корупция – откакто таман те оставиха след себе си безподобни образци за корумпираност. Ако не друго, ученият би трябвало да е чувал поговорката „ В къщата на обесения не се приказва за въже “.

Едно отклоняване: въпросната сентенция била испанска, в случай че се има вяра на „ Google ” – а аз, от известно време, се пробвам да потисна недоверието си към тази Велика Машина за бързо и елементарно знание. Спомняте си евентуално, че в дописката ми от предходната седмица стана дума за една промяна, която може да има съществени последствия за репутацията на Машината. Тя се показва, жестоко казано, в „ чистката “ – отстраняването на изявления, които се повтаряли.

Вън от всякакво подозрение, това е доста съмнителна интервенция – и по какъв начин, в действителност, е осъществявана тя? Колкото и да е съвършена една машина – а явно „ чистачът “ ще бъде машина/изкуствен разсъдък – тя си остава нещо бездушно, един  дисциплиниран, грижлив служител на реда, нищо повече, който сляпо следва волята на някакъв логаритъм.

Затова си разреших да кажа, че чистката замирисва на цензура. Впрочем, преди няколко години, несъмненото пазарно водачество на „ Google ” докара до съществени рецензии против компанията, основателни или неоснователни – само че една от тях бе за практикуване на цензура.

Помолих другар да види какво се случва с президента Тръмп след почналата промяна против „ повторенията “ – и ето какво се получи. При търсене за Доналд Тръмп на британски език, Гугъл оповестява, че са открити 390 милиона резултата за по-малко от половин секунда. В същото време, при обхождане на страниците с резултатите и постигане до 15-та страница, резултатите свършват, а известието към този момент е променено и то гласи, че са открити единствено 143 резултата.

Обяснението е, че в резултатите били пропуснати такива, които към този момент Гугъл е решил, че се повтарят и се дава опция да се направи ново търсене, в което ще бъдат включени и пропуснатите резултати. Но даже и тогава Гугъл не демонстрира повече от 43 страници с резултати и оповестява, че са открити 425 резултата за това търсене.

Е, това към този момент не е „ чистка “ – това е директно попадение с неутронна бомба, след което хората се изпаряват, оцеляват единствено „ Google ” и верните резултати.

Сигурно си мислите, че се отплеснах по „ Google ”, тъй като протичащото се с Денков ми е скучно. Трябва да призная, че сте прави. Независимо от високия му теоретичен престиж, професорът ми е скучен, тъй като наивно си играе с въжето в къщата на обесените и пет пари не дава, какъв е резултата от това негово упражнение – най-много персонално за него.

Ако един приет академик си разрешава сходна дързост, тогава какво да чакаме от останалите жители на къщата – обесените/обесниците от Кирчовата Партия на Лъжата. Толкова са нахални, до момента в който ръсят неистини, че за по-малко от година омерзиха даже Кръстника си – президента Радев, и той се принуди да изчегърта на челата им надписът „ Шарлатани “. Такова нещо не се беше случвало до момента през всичките години на Разпътния Преход. А сякаш те самите щяха да изчегъртват, да прочистват оборите.

Помните по какъв начин в „ Гадни копилета “ Брад Пит издълба пречупения кръст на челото на нацисткия изверг Ханс Ланда – „ Ловецът на евреи “, героят на невероятния Кристоф Валц. Няма ли да дочакаме президент, който да прави сходни ритуали в Гербовата зала на президентството, вместо да раздава ордени, те пък дървени – изцяло подобаващ материал за това куцо и сакато, което се извървя през залата.

Денков обаче не вижда дивата корупция, натресена от изчегъртаните – по-скоро – не желае да я види, или, в случай че, въпреки всичко, я вижда, я препраща при отстранените резултати в личната си машина, в персоналния си „ Google ”.

Това е просто необикновено за една естествена страна, само че тук е предписание: прочут академик да подкляква пред корумпираността, в това число да преглъща и корумпирането на нравите – с персоналния принос, напряко исторически, на

ПростоКирчо поради отвратителната машинация към поданството му. Денков явно се помирява с това – и то в миг, когато настойниците му са мощно разобличавани поради безсрамната спекулация с „ Джемкорп ” и газовите им покупко-продажби.

Специално за тия покупко-продажби Народът, в други, по-примитивни, само че и по-естествени времена, щеше да съчини песента „ Затъкнали са, майно льо, с рубли устите им  русофобски, русофобски, майно льо, най-много измекярски “. Песен за тъпанарите безподобни, които омърсиха и русофобията – имам поради идейната, промислената, изстраданата – по-скоро би трябвало да я назоваваме „ Кремлофобия “.

Защо е толкоз крехка/податлива душицата на българския интелектуалец – за какво се блазни и отстъпва пред властогонството? Винаги е било по този начин – от „ кръволока “ проф. Цанков и археолога Богдан Филов – та чак до тоталитарната епоха, в която известни учени, доста даровити освен това, също се поблазниха от Властта, по-скоро не устояха на ухажванията й –  само че най-малко не окървавиха ръцете си.

Напротив, открехваха, колкото е допустимо, Вратата за още и още „ резултати “, които водят към Истината.

Така се появиха „ Дневникът “ на Богдан Филов, „ Строителите “ на Симеон Радев… – и прочие, и прочие И какво стана най-после – пристигнаха и се настаниха във Властта формени идиоти, напряко нещавени, вонливи цървули – и, от горната страна на всичко, съумяха да се харесат и на един достоен учен. Това е толкоз диво и непристойно, че естественият разсъдък не може да го проумее.

Не изключвам Денков просто да е един добряк, който не вижда „ резултатите “, които не са по усета му. Обаче тогава „ Google ” е отсреща –напиши „ кирил петков измамник “и готово, и ти можеш да си обуеш нещавени цървули.  Горкият Денков, това би трябвало да е наказването му, поради напъните му да избавя Лъжците – около тях в никакъв случай да не нахлузи трандафори.

На какво се е надявал Денков – Кирчо се изплюва върху самата Конституция, а той ще го облагороди с някой прийом на Лисенко – руски агробиолог, също и прочут лъжец. Или че, с някои секрети мурафети на физикохимията, ще направи тия видове по-малки шарлатани, ще ги свие в някакви търпими рамки? Че това би било невероятно достижение даже за Божията лаборатория.

Лорънс Дж. Питър в никакъв случай нямаше да формулира своя „ Принцип “, в случай че беше срещнал някъде кирчовци – напряко щеше да захвърли теорията си („ В една подчиненост всеки се стреми да доближи своето равнище на непросветеност “). Тя щеше да му се види като училищен драсканици, непостижими да обзет, и в това отношение, мащаба на нашите Лъжци.

А те са напряко невъзможни. И с още 100 епитета да ги накичите – отново ще им са малко. Някак си нереално ни се коства самото им битие. Идва им от вътрешната страна да ментосват – изключително, когато виждат, че към момента има хора, които им имат вяра. И Теофраст нямаше да успее да ги опише напълно.

Особено брутално лъжат за „ Джемкорп ” – тия дни отново се подвигна олелия към тази безподобна спекулация, парламентарна комисия, уредена особено за случая, размята въжето към вратовете на кирчовци.

Всички политикани, най-малко в този случай, са на един ум за домогванията на кирчовци. И всички мълчат за най-разобличаващото удостоверение за аферата с „ Джемкорп ” – декларацията на американското посолство. С нея американците удариха балтията на досегашните си любимци, само че тукашните политически туземци не смеят да обелят даже две думи за това – сакън, да не обидят Посолството поради доверчивостта му.

Това е повече от боязън – това е болест.

Как да не им натресеш на такива идващите тъпаци – да ги ръководят.

Реклама

А нас да ни лъжат до премала.

Не е ненужно да напомним в обобщение аферата с „ Джемкорп ”. Според следствие на Атанас Чобанов от „ БЪРД БГ ”  „ Меморандумът с „ Джемкорп ” ще помогне на Путин да изпере 1 милиард $, като смеси парите, които сякаш се влагат за зелена сила, с европейските средства, които ще дойдат по Плана за възстановяване…

Как не се намира един образован човек в обкръжението на премиера Кирил Петков и на службите, който да ревизира обикновено, в „ Google ”, информацията, кой стои зад този фонд…

Не е английски, парите са на съветския милиардер Авдорян, който е доста непосредствен на Сергей Чемезов, шефа на „ Розтех “, който е дясната ръка на Путин… Американското финансово разузнаване е поставило под наблюдаване както Авдорян, по този начин и индивида, който подписа този меморандум под благосклонния взор на Кирил Петков – Атанас Бостанджиев… Парите са 100 % на Авдорян… Тези пари, в действителност, са на тесния кръг на Путин. Изключителен скандал! “

Народният фолклор щеше да отвърне с нова ария на този скандал: „ Трева не никне, майно льо, дето са джамбази провървели “. А нашите полит-херои единствено се свиха уплашено.

Уплаши се даже американското посолство от безумието на избраниците си – и ето какво последва. По малкия екран Асен Василев споделил, откъс: „ Преди подписването на Меморандума с „ Джемкорп ”, за инвестиция от 1 милиард $ в чиста сила, „ Джемкорп ” са пристигнали на среща с държавното управление, дружно с представители на американското посолство. А на самото сключване на Меморандума е участвало комерсиалното аташе на посолството на Съединени американски щати “.

Посолството обаче под паника оповестява особено известие по този мотив: „ Нито един представител на държавното управление на Съединени американски щати не се е застъпвал за „ Джемкорп ”, пред който и да е член на българското държавно управление. Считаме, че изказванията за противоположното са вследствие на неразбирателство “.

Когато ПростоАсен твърди, че комерсиалното аташе на Съединени американски щати е било на подписването на Меморандума – а от посолството декларират, че то не е участвало – това не е „ неразбирателство “. Или виждаш нещо – или не го виждаш. Вицепремиерът злоупотребява с посолството, надявайки се то да поддържа лъжата му.

В усложнението си посолството няма потребен ход и поради това прибягва до една несъответствуваща дума („ неразбирателство “) – която още повече уплътнява лъжата. Можеха просто да кажат, че изказванието на вицепремиера не дава отговор на истината.

И след всички оправдания на американците, ПростоАсен още веднъж хубаво ги накиснал. Съобщил, че на среща на нашите хора с „ Джемкорп ” във Вашингтон е била и американската посланичка в София Херо Мустафа?! Горката – а тя толкоз се стараеше да ги пробута на наивните българи…

Преди няколко дни, в Парламента, ПростоАсен се сборичка с народен представител от ГЕРБ – опитваше се да му измъкне листа с данни за същинските гробари на въглищните ни централи. Той наподобява заплашителен, до момента в който се зъби с изцъкления си взор.

Щеше да го грабне и да го излапа – и по-късно да твърди, че не си спомня.

Както към този момент е не запомнил фактурите, които му връчиха в ефир и които доказваха подлата им газова спекулация.

Те все не помнят. Понеже знаят, че и „ простолюдието “ е склонно да не помни.

Още преди да завладяват Властта – с абордаж, като сомалийски пирати, писах тук, че Лъжльовците идват с подготвен бизнес план: задачата им е да изтъргуват България. Те не са гении – а елементарни тарикати. Средата е баламска.

Костов стартира Голямото Баламосване. Отиваше му, тъй като самият

той, най-малко първоначално, си беше един баламурник – по какъв начин си представяте, двайсетина дни след 10 ноември 1989-а, когато всичко ври – само че в никакъв случай няма да кипне същински – някой да помъкне до редакцията на комунистическия официоз „ Работническо дело “ рецепта-статия за оцеляването/оздравяването на социализма?!

Затова ненавиждам късните демократи – маята им е такава – измамническа, приспособленска, тарикатска, от Костов е вложена. От него потегли привикването с Лъжите – Новите, които не бяха по-щадящи от ония на „ комунягите “ – те пък най-после бяха смъртно изтощени и лъжеха по инерция и сами не си имаха вяра. Новите Фалшивци бяха сякаш по-изобретателни, само че и те небрежно се скапаха.

Добре, че най-малко имаме храбри публицисти. По време на международното състезание и Цънцарова говорила нещо за футбол – загатнала и Роналдо и споделила, че няма доверие на гелосани мъже. Хубаво. Но е разговаряла до момента много пъти с Кирчо Джемкорпа – обаче нито един път не му сподели това.

А Лъжльовците са си и слабаци – даже една жена не могат да защитят, както би трябвало. ПростоКирчо – баш той! – прати Слави Трифонов в „ кошчето на Историята “ – поради песента-гавра с неговата Лена.

А той е в дъното на оскандаляването й – и последният глупак би се сетил, че не е изключително подобаващ за неин юрист. Адвокатите не опипват клиентите си по задниците.

Но за тези видове и това няма значение. Пък и всички заедно са за кошчето.

Така. Може би е редно да свършим някак оптмистично. Не ви ли се коства, че Народът дефинитивно се сви в себе си – и към този момент се помирява с всичко, което му поднесат?

Привикване към Лъжите и Лъжльовците – сетне Примиряване. И какво следва? Няма и песни за майно льо, които да ни кажат.

Не ви ли се счува едно страховито „ Майната ви на всички! “

КЕВОРК КЕВОРКЯН, особено за „ Уикенд ”, заглавието е на Narod.bg
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР