НАШИТЕЛЕКСИСупермаркетите от веригата Лекси се управляват от фирма Алекс Трейд

...
НАШИТЕЛЕКСИСупермаркетите от веригата Лекси се управляват от фирма Алекс Трейд
Коментари Харесай

7 вериги се конкурират в Пловдив

НАШИТЕ

" ЛЕКСИ "

Супермаркетите от веригата " Лекси " се ръководят от компания " Алекс Трейд 2010 " ЕООД. Собственик е Жанета Павлова. Фирмата има три търговски обекта в Пловдив плюс един, който към момента носи името " Сани ". За 2018 година сдружението е осъществило 43 милиона лв. доходи и дава работа на над 200 души. Павлова е от дълго време в бизнеса с хипермаркетите, като дружно с някогашния си към този момент брачен партньор тя сътвори веригата " Сани " в края на 90-те години, която бързо се трансформира в главен състезател на пазара.

" Слънчеви лъчи "

Сестрите Дафинка Дългърова и Латинка Петрова ръководят известната в регион " Южен " верига " Слънчеви лъчи ". Макар единствено с два обекта в квартала сдружението стои устойчиво и има хиляди постоянни клиенти, като единствено за предходната година е осъществило 9,7 милиона лв. доходи, което обаче е надалеч от най-хубавите година на компанията, когато през 2010 година са осъществени близо 13,5 милиона.

" Фреш Маркет "

Макар да е много по-малък по-размер, " Фреш Маркет " със своите два магазина към момента стои добре на пазара, най-много поради деликатния асортимент на местоположения за комерсиалните обекти, като веригата избира места, на които в непосредствена непосредственост няма огромни съперници. През предходната година магазините са отчели оборот малко под 5,5 милиона лв., като резервират наклонността за последователно повдигане на приходите.

" КООП "

" КООП Маркет " ЕООД също имат три обекта под тепетата, само че техният пазарен дял е релативно по-малък, както и централата на веригата е в столицата. Веригата на Централния кооперативен съюз също е надалеч от най-хубавите си дни, като годишно се закриват магазини както в дребните обитаеми места, по този начин и в градовете.

ЧУЖДИТЕ

" Билла "

Австрийската верига, ръководена от немското сдружение „ Реве Груп “, държи една от челните позиции в Пловдив със 7 супермаркета. Компанията продължава да уголемява активността си в града, като през последните 2 години са отворили два нови магазина под тепетата. В България „ Билла “ оперира посредством дъщерното си сдружение - „ Билла България “. Първият магазин от веригата в България е открит през 2000 година, а в Пловдив - през 2002 година. До края на 2018 година веригата разполага с общо 128 супермаркета в страната. " Билла " е измежду най-стабилните компании в България с личен състав от над 4700 чиновници и годишен оборот за предходната година от 760 милиона лв..

" Лидл "

„ Лидл “ е една от най-големите верига с магазини вид дискаунтъри (с постоянни понижения и промоции). Макар и от най-скоро в страната, веригата има 7 търговски обекта в Пловдив и близо 100 в цялата страна. Предпочитана е поради огромния набор от неповторими артикули, които не могат да бъдат открити при съперниците. Дружеството, с което марката оперира в страната, е " Лидл България ЕООД енд Ко " и има внушителните близо 935 милиона лв. доходи в България за миналата година. В " Лидл " у нас работят над 2700 души.

" Кауфланд "

Немската верига хипермаркети също е един от огромните играчи на пазара в Пловдив със своите 5 обекта в града. Фокусът на компанията е ориентиран най-вече към Централна и Източна Европа. В България „ Кауфланд “ е на пазара от март 2006 година посредством подразделението си „ Кауфланд България “. През 2017 година веригата има размер на продажбите от над 1,7 милиарда лв., или близо 13,8% от пазара. Компанията е един от най-големите работодатели в страната със своите над 6500 чиновници.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР