Нашите инспектори също са подложени на агресия. Не физическа, a

...
Нашите инспектори също са подложени на агресия. Не физическа, a
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ във Велико Търново проговори за случая с пребития репортер на Господарите

" Нашите инспектори също са подложени на експанзия. Не физическа, a вербална ". Това съобщи за " Здравей, България " доктор Станимир Спасов, директор на Областната дирекция по сигурност на храните във Велико Търново.

Преди дни репортерът на " Господари на ефира "  Димитър Върбанов беше пребит поради поредност от репортажи за продажба на храни с изминал период на валидност. 

" Първият сигнал пристигна от господин Върбанов, от " Господари на ефира ". Извършихме взаимна инспекция. Констатираните количества храни с изминал период са възбранени. Ставаше въпрос за огромно количество, чиято стойност беше много по-висока от моите пълномощия да натрапвам забрана - става дума за 9 тона на стойност над 25 хиляди лв., по тази причина пуснахме докладна бележка. Издадена е заповед за прекъсване на реализацията и унищожаване от изпълнителния шеф ", посочи той, като акцентира, че всички документи за тяхното заличаване са издадени. 

Спасов изясни, че продуктите още не са унищожени, тъй като тече правосъдно следствие: " Докато то продължава, тези храни не би трябвало да се унищожават ". 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР