Нашите две държави са пример за новата реалност на Балканите,

...
Нашите две държави са пример за новата реалност на Балканите,
Коментари Харесай

Зоран Заев: Нашите две държави са пример за новата реалност на Балканите

Нашите две страни са образец за новата действителност на Балканите, тъй като успяхме да създадем дух на другарство и доверие. Това сподели министър председателят на Македония Зоран Заев на брифинг след среща с министър-председателя Бойко Борисов.

„ Току-що приключи близка другарска среща с моя непосредствен другар и другар на Македония Бойко Борисов. Честите ни срещи са цялостни с градивни контракти и плановe, като вследствие на това е и Договорът за другарство и добросъседство, който подписахме. Сработването ни в стопанската система в никакъв случай не е било по-добро – минахме 500 млн. евро в търговията сред двете страни и няма да спрем, до момента в който не стигнем 1 милиарда евро “, сподели още Заев.

Той уточни, че през декември ще пристигна още веднъж в България. „ И ще беседваме за идните вероятности и ще установяваме приключени планове. Продължаваме да работим интензивно и по разширението на граничните пунктове и за отварянето на нови такива “, сподели още македонският министър председател и изясни, че продължава да се построява и жп инфраструктурата, която свързва Македония и България.

„ Цялата ни работа е стимулирана от огромната поддръжка, която България дава на страната ни и за нейното евроатлантическо бъдеще. Македония остава отдадена на промените. Благодарни сме на София и за помощта, която оказва на Западните Балкани за интеграцията в Европейски Съюз и в НАТО “, сподели още Заев.

„ Нашите две страни са образец за новата действителност на Балканите, тъй като успяхме да създадем дух на другарство и доверие. Заедно означаваме празници и персони – дружно честваме 24 май, дружно означаваме и Илинденско-Преображенското въстание. Продължаваме да работим дружно в търговията, образованието, науката, културата и така нататък “, разяснява македонския министър председател.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР