Нашите баби и дядовци са надарени с дълголетие и здраве

...
Нашите баби и дядовци са надарени с дълголетие и здраве
Коментари Харесай

Най-вредните храни в менюто на българите

Нашите баби и дядовци са надарени с дългоденствие и здраве поради метода, по който в предишното са се хранили. Най-вероятно множеството от нас няма да имат опцията да доживеят до тяхната възраст още веднъж поради храната, която слагаме на трапезата си, без да се замислим.

Промяната в метода на хранене на българите е повече от явна, само че за жал не е в добра посока. В ежедневното ни меню навлязоха храни и артикули, които са извънредно нездравословни за здравето.

Ето и най-вредните храни в менюто на българите, които за жал могат да се срещнат на съвсем всяка родна софра:

 Кренвирши

Кренвирши

Кренвиршите са месото на хората с ниски приходи. Истината е, че в тях месо няма – те се създават от скотски останки – МОМ (млени органи и мазнина), соя, сланина и вода. Към тази група може да се отнесат и малотрайните салами, които съдържат цялостен куп консерванти, оцветители и овкусители. В последните години има салами с по-висока цена, които има повече мляно месо в състава си и са с по-високо качество.

Майонеза

Трябва да вършиме разлика сред домашната майонеза и тази в магазина, чиято единствена естествена съставна част е рафинирано олио, яйца на прахуляк, сгъстители, подобрители и така нататък Освен това в купешката майонеза има консерванти, нишесте и други

Газирани безалкохолни питиета

Редовната им приложимост обезпечено ще ви донесе непотребни килограми, гастрит, колит и куп други неприятности. Ако въпреки всичко не можете без тях, избирайте тези, създадени със захар или царевично глюкозен сироп пред създадените с изкуствени подсладители.

Чипс

Следващия път, когато решите да купите на детето си пакетче чипс, се замислете какво тъкмо ще му дадете – калорийна бомба, която рано или късно ще се отрази на здравето и килограмите му. С чипса в организма ви постъпват извънредно доста калории под формата на мазнини, които непосредствено се отсрочват по органите ви.

 Сланина

Сланина (свинска мас)

Истина е, че в предишното родителите ни са си я разрешавали, само че те за правили много повече физически старания по отношение на нас. В наши дни използването им неизбежно ще докара до висок холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Трябва да внимавате и за храни, в които има високо наличие на сланина и мехлем, която остава скрита – луканки, кренвирши, пастети и др.

Маргарин

Маргаринът съставлява хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати, които нямат място на трапезата ви.

Кроасани и други сладкиши

Те са цялостни със захар, хидрогенирано растително масло и цялостен куп стабилизатори, оцветители и консерванти, за по-кратко Е-та.

Списъкът с нездравословните храни, които участват на трапезата на българите, може да бъде допълнен от бялата захар, която се използва в огромни количества в болшинството семейства.

Към него ще прибавим още нискокачествени лютеници, кетчупи, необятно рекламираните бързи закуски, солети, соленки и царевични пръчици, както и разтворимите питиета. Много нездравословни са пушените меса, пушената риба и пушените салами.

Като опция на нездравословната храна у нас може постоянно да приготвяте на своето семейство домашно кьопоолу или салата Снежанка. Десертът варира от грис халва до домашни ореховки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР