Нашето красиво слънце не може да свети вечно. В крайна

...
Нашето красиво слънце не може да свети вечно. В крайна
Коментари Харесай

Kогато Слънцето умре: Как ще се случи смъртта на звездата ни

Нашето красиво слънце не може да свети постоянно. В последна сметка детайлите, захранващи неговия нуклеарен синтез, ще се изчерпят и Слънцето ще претърпи дива промяна в бяло джудже.

Нашето Слънце първо ще се надуе до червен колос, съгласно ново изследване, оповестено в Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Радиусът му през този интервал може да доближи Марс. След това Слънцето ще изхвърли външния си материал и ядрото му ще се срине в звезден излишък, наименуван „ бяло джудже “. Съобщава се, че тези процеси ще стартират на Слънцето след към 5 милиарда години и ще обиден някои планети, в това число нашата Земя.

Екип от учени, управителен от физика Аморат Аунгверойвит от университета Наресуан в Тайланд, проучва държанието на три „ бели джуджета “. Въз основа на тези данни учените съумяха да предположат какво ще се случи с нашата система след гибелта на Слънцето.

По това време човечеството от дълго време ще е изчезнало, в случай че не живее някъде другаде в космоса, само че нашата планета няма да може да се измъкне невредима. Според разбора смъртните страдания на Слънцето ще провокират " кръвопролитие " в Слънчевата система. Меркурий и Венера ще изчезнат, както и всичко останало във вътрешния кръг на Слънчевата система. В последна сметка те ще бъдат раздрани и погълнати от Слънцето. Земята може или няма да оцелее, според от това по какъв начин се трансформира нейната орбита. Дори и да успее да оцелее, Земята ще бъде доста друга от тучния, населен свят, който е през днешния ден. Учените споделят, че нашата планета ще загуби атмосферата и океаните си.

Междувременно учени сътвориха най-голямата досега 3D карта на Вселената, която съдържа повече от 6 милиона галактики. Използвайки тази карта, учените съумяха да измерят тъкмо какъв брой бързо се е разширявала Вселената в разнообразни моменти в предишното. И резултатите удостоверяват, че разширението на Вселената се форсира.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР