Нашето бъдеще е да се интегрираме здраво със съюзниците си,

...
Нашето бъдеще е да се интегрираме здраво със съюзниците си,
Коментари Харесай

В здрава интеграция със съюзниците вижда гаранция за сигурността военният министър

Нашето бъдеще е да се интегрираме крепко със съдружниците си, с цел да подсигуряваме общата ни сигурност. Това сподели пред публицисти в профилирания учебно-тренировъчен комплекс " Црънча " министърът на защитата Тодор Тагарев , представен от Българска национална телевизия.

Той участва на проява на качества в ранките на учението на Силите за специфични интервенции " Stealth Dagger - 23 "

Тагарев си призна, че е сюрпризиран от взаимоотношението на български, румънски и американски военнослужещи в дребни екипи - по какъв начин работят дружно и са отработили всички процедури за деяние.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов от своя страна съобщи, че в последната година в НАТО се работи интензивно по обмисляне за груповата защита, ориентирана към характерни райони. Той изясни, че това е новото в метода на Алианса във връзка с променената среда за сигурност. Ефтимов посочи, че се разисква, с изключение на групиране на България и Румъния във връзка с районното командване на специфичните сили, също и разполагане на щаб на многонационална дивизия в България , което той лимити като " ярка проява на ангажираността на България към груповата и национална сигурност ". Началникът на защитата сподели още, че се преценят ресурсите - хора, техника, въоръжение, връзки, с цел да бъде препоръчана уравновесена конструкция, която да работи дейно и ефикасно.
 Радев упорства във Вахау Европейски Съюз и НАТО да подсигуряват сигурността на европейците
Радев упорства във Вахау Европейски Съюз и НАТО да подсигуряват сигурността на европейците

Недопускането на България и Румъния в Шенгенската зона няма да направи Европа по-сигурна

" Оптимист съм за това, което следва да създадем дружно в построяването на качества. България е изправена пред същите рискове, пред които и НА Търговско отделение ", разяснява командирът на Командването на Специалните интервенции на НАТО генерал-лейтенант Антонио Флетчър . Той чака с неспокойствие построяването на морски съставен елемент на специфичните сили за тактически интервенции.

Командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев уточни, че бъдещето на Българската войска и в частност на СКСО е в развиването на по-големи благоприятни условия в оперативна съгласуемост със Силите за специфични интервенции на НАТО. По думите му СКСО е готово да извърши поставените задания с наличните сили и средства, с поддръжката на страната и с реализирането в ускорени темпове на няколко значими плана и леко нарастване в персоналния състав.

Всеки ден подобряваме оперативните качества на българските специфични сили да възнамеряват и извършват действителни интервенции, когато се наложи, посочи Явор Матеев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР