Нашествие на полски мишки принуди австралийските власти да започнат евакуация

...
Нашествие на полски мишки принуди австралийските власти да започнат евакуация
Коментари Харесай

Нашествие на полски мишки евакуира цял затвор

Нашествие на полски мишки принуди австралийските управляващи да стартират евакуация на стотици пандизчии и личен състав от затвор в щата Нов Южен Уелс. Мишките са прегризали кабели и са предизвикали вреди по таваните на пространствата в пандиза Уелингтън, ситуиран в селскостопански регион в щата, заяви Агенция Франс Прес, представен от Нова тв.

" Здравето, сигурността и благосъстоянието на личния състав и арестуваните са наш главен приоритет, по тази причина е значимо да се работи допустимо най-бързо и да се извърши ремонт на нанесените вреди ", сподели ръководителят на пандизите в Нов Южен Уелс в изказване до медиите.

До края на месеца 420 пандизчии и 200 души личен състав ще бъдат преместени в други места за задържане. " Искаме да правим всички ремонтни действия едновременно, с цел да не ставаме още веднъж жертва на сходни нашествия ", изясни заместник-ръководителят на затворническата администрация Кевин Коркоран.

През последните няколко месеца източната част на Австралия е жертва на настъпление на мишки, които унищожават годишна продукция и жилища. това е следващото злополучие за фермерите в Австралия, които след няколко години суша станаха жертва на опустошителни горски пожари в края на 2019 година и следващи наводнения.

Мишата злина се появи през октомври предходната година поради извънредно богатата годишна продукция зърнени култури след най-тежката суша в историята
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР