Нашествие на пчели прекъсна срещата между Александър Зверев и Карлос

...
Нашествие на пчели прекъсна срещата между Александър Зверев и Карлос
Коментари Харесай

Прекъснаха Зверев – Алкарас заради нашествие на пчели

Нашествие на пчели прекъсна срещата сред Александър Зверев и Карлос Алкарас за близо 2 часа. Това се случи при започване на третия гейм на мача посред им на Мастърс шампионата в Индиън Уелс.
Алкарас сервираше, когато внезапно цялостен рой пчели наобиколи испанеца. Първоначално той просто изчака с осъществяването, само че пчелите ставаха от ден на ден и испанецът избяга до стола, а малко по-късно непосредствено се насочи към съблекалните. Той бе последван от Зверев, а съдията Мохамед Лаяни разгласи на феновете, че мачът е спрян поради нашествието на пчелите. Докато говореше на микрофона, съдията също бе на път да пострада.

Първоначално като че ли никой не знаеше какво следва. Организаторите реагираха като повикаха пчелар, който се появи на корта към час по-късно.

В същото време сътрудникът на Алкарас Алберт Молина разгласи, че Карлитос е жилнат по челото.

Играчите се завърнаха на корта час и 20 минути, откакто го бяха напуснали. Подновяването на мача обаче не стана незабавно. В идващите двайсетина минути основният воин продължи да бъде пчеларят Ланс Дейвис. Със спрей той пръскаше в зоните, в които към момента имаше пчели.

Алкарас продължи да бъде обезпокоен и в началото даже не искаше да възобнови играта поради към момента летящите пчели, въпреки и много по-малко. Все отново, след загрявката Карлитос се съгласи да възобнови играта, което се случи близо час и 45 минути след спирането.

Испанецът въпреки всичко съумя да се наложи с 6-3, 6-1 и да стигне до място на полуфиналите.

„ Беше необичайно, в никакъв случай до момента не бях виждал сходно нещо на тенис корт. Когато се прибрахме, гледахме нашествието по малкия екран и даже ни стана смешно. Определено този мач ще се запомни с това, а не с тениса “, разяснява Алкарас. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР