Нашата цел, която ние от Патриотична коалиция Воля - НФСБ

...
Нашата цел, която ние от Патриотична коалиция Воля - НФСБ
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Минимална пенсия от 500 лева и безплатни лекарства

Нашата цел, която ние от Патриотична коалиция Воля - НФСБ си слагаме, е най-ниската пенсия да е 500 лв.. Това е изцяло допустимо, сподели в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия лидерът на листата на патриотична коалиция „ Воля “ и НФСБ в Бургас Валери Симеонов.

„ Нормално е да се гордеем с това, че успяхме да пречупим финансовото схващане на ГЕРБ за минималната пенсия. Не може българинът да има приходи по-ниски от тези на възрастните хора в Албания, в Северна Македония и на всички места другаде “, добави той.

„ Доходите на хората би трябвало да се подвигат, да има безвъзмездни медикаменти за учениците и за пенсионерите. Трябва да понижим цените на горивата посредством необлагаемия предел за Данък добавена стойност “, акцентира водачът на НФСБ.

След като водещата Надя Обретенова го пита за какво е изискал затваряне на всички учебни заведения в страната, той сподели, че повода за това е тревожната наклонност за развиване на пандемията.

„ След като на 4 февруари се върнаха учениците от четвърти до 12-ти клас, както се очакваше на третата-четвъртата седмица има голям растеж на заболелите и на смъртността.

Най-масовото разпространяване на вируса става посредством децата, които не съблюдават дистанцията, играят, контактуват между тях, прегръщат се, бият се. Това основава среда за разнасяне на COVID-19 без самите те да страдат “, добави той.
„ Познавам обаче четири фамилии, които са инфектирани от децата си. Това е потвърдено, защото са им правени проби “, посочи претендентът за народен представител от Бургас.

На въпроса кои са решенията, които могат за по-дълго време да решат икономическата и обществената рецесия, той отговори, че те са настоящи, само че много се забавят, изключително икономическите помощи за неработещите бизнеси.

„ През тази година не успяхме да компенсираме тежките загуби в туризма. Мерките 60/40, 80/20 и 75/25 не работят за заведенията, които са затворени и когато притежателят няма от кое място да изкара пари, с цел да поддържа работното място “, съобщи Симеонов.

„ Като тактика държавното управление взе нужните ограничения. Един от най-големите триумфи е кредитната почивка – разсрочването на връщането на пари, взети от банките.

Това доста оказа помощ, както и ограниченията, които стремително приехме, с цел да спасим летния сезон “, добави той.

„ По предложение на НФСБ се взе решение за понижаване на цените на шезлонгите и на чадърите на плажовете. Намаляването на Данък добавена стойност бе също по наша заслуга. Водим за това борба още от началото на мандата “, напомни водачът на НФСБ.

„ Трябваше да бъде подтиквана една стратегия за огромна инфраструктурна тактика за строителство.

Това щеше да е като един проект „ Маршал “. Важно е да осигуряваме работни места и опция за преквалифициране, а не предоставяне на пари на калпак “, разяснява той.

„ Не мога да приема ограничения, които са неефикасни като персонална отговорност или на НФСБ, откакто сме създали всичко допустимо те да не бъдат признати.

През тези четири години Националният фронт за избавление на България сподели, че е партия с темперамент, която води почтена политика. Казваме истината в очите на политиците и от ГЕРБ, и на Българска социалистическа партия “, акцентира Симеонов.

Той моли българите да гласоподават за тези, които са потвърдили с каузи, а не с приказки, че могат да изпълнят своите обещания и да реализират своите цели.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР