Нашата признателност към Русия е тази на свободни хора и

...
Нашата признателност към Русия е тази на свободни хора и
Коментари Харесай

Президент: Руският патриарх избра да си тръгне като политик

Нашата благодарност към Русия е тази на свободни хора и тя ни не е за сметка на нашето достолепие. Това декларирал българският президент Румен Радев на съветския патриарх Кирил по време на срещата им. На нея участва и българският патрирах Неофит. Марица.бг напомня, че съветският нравствен лидер пусна запис от срещата, на която се чува единствено неговото изявление.

Президентът Радев бе на първото си посещаване в пловдивската 68 Бригада специфични сили. Тук той описа какво е отношението му към абсурда, който бе основан от непремерения звук на съветския патриарх Кирил.

Ето какво сподели президентът:

„ Ние посрещнахме Негово Светейшество като нравствен лидер, той избра да си тръгне като политик. Но аз съм освен президент, аз съм и християнин, по тази причина нямам доверие, че неговата цел е била да всее ерес сред нашите нации. Остава въпросът обаче, кой се опита похити общия ни празник и да опита да го трансформира в опит за разделяне.

Кой експлоатира рецесията в нашите връзки. Мога да кажа, че нашата благодарност към Русия е тази на свободни хора, които помнят нейната роля. Нашата благодарност не е за сметка на нашето достойноство и тази позиция доста ясно и изрично устоях и пред българския патриарх, който също беше на срещата.

Като президент няма да ставам пленник на страстите, а ще работя за възраждането на българо-руските връзки, които други съсипваха в продължение на години и не престават да го вършат. Затова избирам от тази среща и посещаване да запазя загатна за хилядите българи на Шипка и за богослужението за починалите в тази война.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР