Нашата позиция е много слаба по отношение на преговорите с

...
Нашата позиция е много слаба по отношение на преговорите с
Коментари Харесай

Валентин Николов: Нашата позиция е много слаба относно преговорите с „Газпром“

Нашата позиция е доста слаба във връзка с договарянията с „ Газпром “. Русия евентуално ще желае съответни неща, с цел да ни даде газ. Това сподели пред bTV ръководителят на Националния комитет на международния енергиен съвет Валентин Николов.
„ Тези дейности, които в този момент огласи държавно управление, трябваше да се случат април месец, т.е. по някакъв метод да се откри разновидността да се извърши договорът до края на годината. А ние да имаме цялостни складове и да търсим други различни разновидности, само че продължение на идната година това не се е случило. " Газпром " сега за какво ще прави отстъпки пред България, значи ще желае нещо, тъй като ние 5 месеца към този момент не получаваме газ оттова, а другояче сме платили за техния газ през медиатори. Те са си прибрали парите. Няма логичност те да кажат - Защо сте българи, ще ви дадем газ до края на годината и ще продължим контракта. Те ще желаят нещо “, изясни той.

Според Николов има два разновидността.

„ Или ги е боязън от арбитража, че може да го изгубят. Това е първият вид. Тогава за какво ние, като те ще го изгубят, водим договаряния. По-добре да се вземат неустойките, да си вземем парите за всичките пропуснати изгоди от Газпром “. Вторият вид - ще желаят може би някакъв политически отзив в цяла Европа, тъй че мисля, че нашата позиция изобщо е доста слаба от позиция тези договаряния ", счита още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР