Нашата парламентарна група продължава своето заседание. Тепърва започваме с детайлен

...
Нашата парламентарна група продължава своето заседание. Тепърва започваме с детайлен
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ПП-ДБ не изпълняват поети ангажименти, работят върху бюджета без ГЕРБ

„ Нашата парламентарна група продължава своето съвещание. Тепърва започваме с подробен разбор освен на изборните резултати. Това ще продължи и в утрешния ден, когато ще заседава изпълнителната комисия на ГЕРБ и в съботния ден, когато ще проведем Национално заседание във Велико Търново с всички определени кметове на общини и с всички регионални ръководители на партията, както и с парламентарната група “.

Това разяснява пред публицисти Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Искаме единна позиция по няколко тематики. Тази, която касае директно парламентарната група, е поддръжката, която дадохме за държавното управление. Тя се основаваше на управническа и законодателна стратегия. В момента сме се фокусирали върху това дали се извършват всички поети задължения на ПП-ДБ за идващите 18 месеца “, съобщи тя.

„ Има браншове, в които има трайно несъблюдение на записаните задължения в управническата стратегия. Към момента не желая да разгласявам съответни браншове и министерства “, уточни Атанасова.

„ Като законодателна власт ние сме изпълнили всички задължения по Плана за възобновяване и резистентност. Дори предходната седмица прекъснахме ваканцията, с цел да отхвърлим ветото върху закона за енергетиката, който е част от проекта. Предстои доста съществено разискване на данъчните закони, на Закона за държавния бюджет, който се приготвя без присъединяване на нашата парламентарна група и нашите специалисти. Тепърва ще вършим разбор за единна позиция на партията – какво от тях ще подкрепим, какво бихме подкрепили за бюджета и какъв брой от инфраструктурните планове бихме желали да забележим заложени там “, съобщи Атанасова.

Тя уточни, че на следващия ден ГЕРБ ще влезе в пленарната зала и посочи, че има тематики, които не търпят отсрочване.

Томислав Дончев разяснява, че все още държавното управление работи незадоволително. " Въпросът все още е дали има късмет това държавно управление да работи по-добре ", добави още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР