Нашата памет е добра. Фактите са такива. Кой е виновен

...
Нашата памет е добра. Фактите са такива. Кой е виновен
Коментари Харесай

Томислав Дончев за Горанов: Нашата памет е добра

„ Нашата памет е добра. Фактите са такива. Кой е отговорен – би трябвало да кажат българските институции. "

Това сподели по бТВ в събота сутрин зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по случая " Горанов ".

По думите му някогашният финансов министър на ГЕРБ нееднократно е давал пояснения пред българските органи. " За процесуалните дейности не мога да приказвам, тъй като не знам “, добави той.

" Не мисля, че на Владислав Горанов му е казано авансово “, сподели още Дончев. Знаел обаче водачът Бойко Борисов сигурно. Вчера Борисов отново по бТВ разгласи, че бил предизвестен много по-отдавна, посетил няколко пъти американското посолство по тематиката.

„ В годините обратно сме се разделяли с хора даже и единствено при изникнали подозрения. В политическия живот най-важно е доверието “, сподели още Дончев.

„ Аз от 15 години не съм спрял да преподавам. Ако в групата има един студент, който не се оправя добре, всички в курса му споделят, че той се оправя неприятно, преподавателят му споделя, че се оправя неприятно – той ще продължи да се оправя неприятно, ще стане още по-зле. Притеснявам се, че има заплаха с България да се случи същото. Получаваме отрицателни отчети и едни санкции „ Магнитски “, втори. Имаме два разновидността – да продължим да се оправяме зле, да станем още по-зле или ние да се научим като общество, като институции да демонстрираме кое е неприятното. Изводът е не някой извън да ни го показва, а ние да не научим да го вършим, колкото и мъчително да е “, продължи с размислите по принцип зам.-председателят на ГЕРБ.

Той разгласи, че решения на ГЕРБ за коалиция с Движение за права и свободи не е взимано. Коментарът беше във връзка думи на Борисов за опцията за евроатлантическа коалиция, в която да влезе и Движението. След което обаче Дончев стартира да приказва за действия  " в името на това България да има устойчиво държавно управление с небосвод ".

" Един кабинет с пай небосвод не може да захване с нещо съществено. В момента ръководят служебни държавни управления. Те се оправят в едни сфери добре, в други - не толкоз. Не е тематиката оценка на служебните кабинети. Хоризонтите са къси. Не е отговорен президентът. Партиите са отговорни поради неспособността си да произведат нещо градивно ", сподели той.

След което изброи направените, съгласно него, старания от страна на ГЕРБ за държавно управление.

" Опитахме да потърсим единодушие с партиите, с които имаме идеологическо подобие. Опитахме с кабинет, който е безпартиен – не се получи.

Третата опция, която оставала, била правителство на малцинството.

" Ние би трябвало да опитаме една от трите технологии след идващите избори ", заключи Томислав Дончев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР