Нашата кулинарка Сия Рибагина, сподели специално за вас тази супер

...
Нашата кулинарка Сия Рибагина, сподели специално за вас тази супер
Коментари Харесай

Торта Наполеонка

Нашата кулинарка Сия Рибагина, показа особено за вас тази супер рецепта за Торта Наполеонка! Вадете черпаците и да действаме!

Необходими Продукти

● бутертесто - 1 кг
● брашно - 7 с.л
● ванилия - 2 пакетчета
● яйца - 3 бр.
● масло - 125 г
● прясно мляко - 1 литър
● захар - 1 ч.ч.

Начин на подготвяне

Вземете бутер тестото и благодарение на дъното на дъното на тортена форма очертайте и отрежете 4 бр. кръгли блата.

Сложете всеки един от тях върху хартия за печене, надупчете ги леко с вилица, с цел да не се надигнат, и пъхнете в загрята фурна на 200 градуса да се изпекат до златисто.

Изрезките съберете и изпечете и тях, ще ги употребявате за украса. Изпечените блатове оставете да се охладят. Направете крема. В тенджера сипете половината мляко със захарта и маслото и поставете на котлона да кипне.

Останалото мляко смесете с брашното и разрушените яйца, като разбъркайте до гладка примес. Когато млякото заври започнете да наливате към него от яйчената примес на тънка бликам и по едно и също време с това разбърквате с тел пламенно. Варете крема до цялостното му втвърдяване.

Подредете в кръгла тортена форма като на дъното и поставите един от блатовете, сипете от крема, приравнете и сложете другия блат, отново крем и по този начин до края. Завършете тортата с крем. Оставете в ледник да се охлади за няколко часа.

Когато кремът се е стегнал махнете кръга на формата, натрошете заделените отрязъци и покрийте тортата с тях от горната страна и в профил.

Украсете по избор с случайни фигурки от карамел, които може да извършите, като карамелизирате захар и още до момента в който е гореща сипвате върху хартия за печене в случайни форми, оставяте да се охлади и отлепвате от хартията.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР