Нашата гранична полиция работи не по-зле от всички гранични служби

...
Нашата гранична полиция работи не по-зле от всички гранични служби
Коментари Харесай

Антон Златанов: Пишат ни отлични оценки за охраната на гариницата, а не ни приемат в Шенген

„ Нашата гранична полиция работи не по-зле от всички гранични служби на Европа, в цялостно взаимоотношение и е изцяло подготвена да проработи в условия на влизане в Шенген още от идващия ден “. Това съобщи шефът на " Гранична полиция " Антон Златанов по време на конференция, отдадена на Шенген в Брюксел. Той акцентира, че има тясно съдействие с управлението на гранична полиция на всяка прилежаща страна.

„ С приемането ни в Шенген голям запас от вътрешните граници ще бъде ориентиран към външните, които с изключение на граници на България, са и граници на Европейски Съюз ", обърна внимание Антон Златанов.

Той акцентира, че с хеликоптери се следи границата, което подкрепя битката с трафика и миграцията.

„ Имаме най-модерните механически средства, които се употребяват от всички служби в Европа, акцентира той. И посочи, че България има спогодби със Сърбия, Северна Македония и Румъния, има и взаимни патрули. Взаимодействието ни е на на високо равнище, имаме ежеседмични срещи на локалните структури и от време на време на управлението ", уточни Златанов.

Според него границите с Гърция и Румъния са много натоварени вътрешни граници за рамките на Европейски Съюз, защото по всички регламенти би трябвало да се прави граничен надзор, а и трите страни са член на европейското семейство.

„ Това затруднява и основава дискомфорт на най-обикновения жител, изключително в летните интервали, когато има засилен поток на туристи “, сподели Златанов.

" Според нас, като служители на реда, разлика не би следвало да има, в професионален аспект недоумяваме за какво се постанова и продължава да се постанова този двоен стандарт ", съобщи шефът на гранична полиция. С приемането ни в Шенген голям запас от вътрешните граници ще бъде ориентиран към външните, които с изключение на граници на България, са и граници на Европейски Съюз ", акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР