Наш министър обяви трябва ли да се притесняваме при земетресение.Служебният

...
Наш министър обяви трябва ли да се притесняваме при земетресение.Служебният
Коментари Харесай

Шишков: Българите не трябва да се притесняват, дори от силно земетресение

Наш министър разгласи би трябвало ли да се тормозим при земетресение.

Служебният районен министър Иван Шишков отговаря на въпросите на бТВ в седмицата, в която се случи огромната трагедия в Турция. Вследствие се отключиха и страхове за строителството в България.

" Ще се направи разбор за какво се стигна до бедствието в Турция. Сградите в България от 1987 година насам, изключително с правилниците, които се вкарват през годините, се пресмятат за сеизмичните райони - какъвто е София, по девета степен. Не би трябвало да се тормозим даже при сходно мощно земетресение. Винаги качеството на строителството е сериозна тематика ", разяснява той. 

" Нормата в България е самостоятелният строителен контрол да следи целия развой на самото строителство, да основава документи и актове за строителните действия, които се правят ", уточни министър Шишков.

" От строителството в София, върху което в действителност имам наблюдаване, се съблюдават разпоредбите. Предполагам, че по този начин е в цялата страна. Дори да има някакви частични отклонения, то няма да са в такива мащаби. Надзорите ревизират градежите ", уточни още той, написа novini.bg.

" Всяка постройка има характерна структура. Когато някой стартира да прави ремонт, съседите реагират. Етажната благосъстоятелност е тази, която би трябвало да управлява преустройствата на жилищата ", означи служебният министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР