Наш дълг е да пазим и развиваме българската гора. Тя

...
Наш дълг е да пазим и развиваме българската гора. Тя
Коментари Харесай

Президентът: Наш дълг е да пазим и развиваме българската гора

Наш дълг е да пазим и развиваме българската гора. Тя е подарък, наследен ни от предходните генерации. Това съобщи президентът Румен Радев във връзка президентската самодейност „ Да засадим дърво, да възродим българската гора “, чието издание за 2022 година президентът откри в село Бързия в границите на Седмицата на гората.

Инициативата за залесяване се осъществя на разнообразни места в страната с поддръжката на образователни заведения, неправителствени организации и доброволци два пъти годишно – пролет и есен.
 
" Българинът е неразривно обвързван с гората. Днес демонстрираме, че продължаваме традицията, подета още от 1925 година “, уточни президентът. По думите му гората е част от нашата история, обичай, фолклор и обичаи и оказва все по-голямо въздействие върху живота и бъдещето на планетата.
 Българска телеграфна агенция
Румен Радев акцентира, че изискуем благодарност на поколенията преди нас, че са осъзнали голямата роля на гората. „ Младите хора са поръчител за нейното опазване и развиване, тъй като те залесяват своето бъдеще и бъдещето на България “, съобщи президентът и благодари на всички доброволци, които залесяват през днешния ден.
 Българска телеграфна агенция
В самодейността с президента се включиха студенти и преподаватели от Лесотехническия университет в София, представители на Администрацията на Президента и доброволци. Фиданките от типа бял бор за залесяването са обезпечени от Учебно-опитно горско стопанство „ Петрохан ” - село Бързия.
 БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР