Населението на Франция се готви за транспортен хаос днес заради

...
Населението на Франция се готви за транспортен хаос днес заради
Коментари Харесай

Франция на колене заради две години пенсионна възраст

Населението на Франция се готви за транспортен безпорядък през днешния ден поради оповестената национална стачка от синдикатите, в символ на митинг против плана за промяна на пенсионната система.

Правителството желае да вдигне възрастта за излизане в пенсия от 62 на 64 години, с цел да може да се оправи с плануваните дефицити в пенсионната система в дълготрайна вероятност. Тези проекти обаче срещат съпротивата от голямото болшинство от работещите, които към този момент са изправени пред рецесия с разноските за живот.
-->
Очаква се в днешната стачка да вземат присъединяване чиновници в транспортния, просветителния и енергийния браншове на Франция. Протестни шествия ще има по улиците на Париж и други градове.

„ Това, което ще забележим, е серия от демонстрации и стачки. Това, което никой не може да знае и даже синдикатите не знаят, е дали французите са задоволително раздразнени, с цел да блокират страната, както стана през 1995 година и през 2019 година Ясно е, че ще има митинги, само че дали това е началото на огромно, съвсем обичайно френско придвижване за блокиране на страната против тази пенсионна промяна, следва да забележим ”, разяснява пенсионният анализатор Брюно Палие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР