Насърчаваме развитието на детско-юношеския и масовия спорт, като изграждаме нови

...
Насърчаваме развитието на детско-юношеския и масовия спорт, като изграждаме нови
Коментари Харесай

Хекимян: Продължаваме с изграждането и реновирането на спортните съоръжения в училища, зали и паркове

„ Насърчаваме развиването на детско-юношеския и всеобщия спорт, като построяваме нови спортни стадиони, зали и физкултурни салони в учебните заведения. Децата би трябвало да имат опция да спортуват покрай домовете си “, дава поръчката си за грижа за здравето на другите възрастови групи претендентът за кмет от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. Това е по този начин, тъй като измежду целите в програмата му за ръководство на София през идващия мандат съществено място заема подпомагането на спорта.

Хекимян подсигурява, че с неговия избор за столичен кмет, работата по облагородяването на междублоковите пространства в кварталите ще продължи, с цел да могат да бъдат построени там още детски и спортни площадки, както и фитнеси навън. Модернизацията на спортните обекти и уреди прави вероятен достъпът на младите софиянци и техните фамилии до търсеното от тях здравословно физическо натоварване.

Защо това е значимо?

Защото се приказва непрекъснато, че българите сме заболели, а децата ни са обездвижени и затлъстели. Колко родители обаче могат да си разрешат да запишат дребните на спомагателен и извънучилищен спорт, който с изключение на, че е скъпа активност, изисква и свободен възрастен разполагаем, отговарящ за навременния и безвреден транспорт на детето от точка А до точка Б из огромния столичен град?  Когато обаче дворовете на учебните заведения и околните паркове и градинки оферират подобаващи условия за физическа интензивност, то тогава Общината се грижи освен за развиването на нови спортни гении, само че и за развъждането на здрави деца. „ Затова в нашата стратегия сме заложили като акцент и построяването на спортни зали и стадиони. Тези вложения са вложения в здравето на децата “, разяснява Хекимян и изрежда:

„ Изграждаме шест нови спортни зали в дворовете на 2 СУ в регион „ Витоша “, 51 СУ в квартал „ Красно село ", 55 учебно заведение в регион „ Студентски “, 56-то и 79-то учебни заведения в „ Люлин “, 144 СУ в регион „ Младост “.

Политическата коалиция, издигнала името му за кмет на столицата, продължава и програмата за съществени поправки на учебните спортни салони. В момента се завършва работата по спортния салон на 100 ОУ " Найден Геров " в Сердика, с което сполучливо се приключва програмата за обезпечаване на физкултурни зали за всички общински учебни заведения в София.

Мотото „ София – град на децата и младежите “, заложено като приоритет в управническата стратегия на Антон Хекимян, не е просто празен набор от добре подредени думи. Доказано към този момент се обръща внимание върху разширението на стратегиите за безвъзмездни спортни занимания, планувани за децата със специфични потребности в общинските спортни обекти.

 

А точно - приключват се четири нови спортни зали, чиято реализация е взаимно с разнообразни федерации и клубове. Това са:

Нова многофункционална спортна зала в Слатина - с баскетболни стадиони, стадиони за скуош, волейбол, футбол, зали за други спортове и фитнес зала. Това се прави дружно със състезателен клуб „ БУБА баскетбол “.Нова многофункционална постройка за спортна гимнастика в Лозенец, взаимно със спортния клуб на гимнастика ни Йордан Йовчев.Възстановяване на стадиона в квартал Горубляне, който ще разполага с четири стадиони за мини футбол, писта за лека атлетика и спортна площадка. Този план е взаимно с Българската асоциация по мини футбол.Изграждане на нови спортни стадиони за тенис на корт и футбол в Люлин. Работи се взаимно със Спортен клуб „ Витоша спорт 2015 “.

По тематиката “спорт и политика ” е значимо да се добави, че в програмата за ръководство на София значително внимание се отделя и на всеобщия, и на спорта за високи достижения, на професионалния, на елитния. В тази връзка и взаимно с Националната спортна академия тече и обновяването и освежаването на спортната база на Академията. Подпомагат се също по този начин главните поправки и реконструкцията на стадионите на „ Левски “ в парк „ Герена “ и на ЦСКА в Борисовата градина.

„ Завършваме и скейтпарка в Северен парк. А на територията на Западен - построяваме първите въобще в България стадиони за паркур и диск голф. Западният парк ще се трансформира в площадка за републикански и международни купи, надпревари и спортно-културни събития. Ще има построено игрище за лакрос, бейзбол, крикет ", приключва с възторг описа си по работата върху построяването на спортни стадиони навън Антон Хекимян.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР