НАСА ще отправи на най-големия спътник на Сатурн, Титан, космическия

...
НАСА ще отправи на най-големия спътник на Сатурн, Титан, космическия
Коментари Харесай

НАСА ще търси живот на най-големия спътник на Сатурн - Титан

НАСА ще насочи на най-големия сателит на Сатурн, Титан, галактическия уред " Дрегънфлай " /Водно конче/ в търсенето на форми на живот, предадоха международните организации.

Те цитират изказване на ръководителя на НАСА Джеймс Брайдънстайн. В уеб страницата на американското галактическо ведомство, той съобщи: " С горделивост разгласявам, че нашата нова задача по програмата " Ню фронтиърс " /Нови граници/ под названието " Дрегънфлай " ще изследва най-голямата луна на Сатурн, Титан. Това ще бъде първият безпилотен модул за кацане, кадърен да преодолее разстояние от над 160 километра в плътната атмосфера на на Титан! ".

По думите на Брайдънстайн този сателит не наподобява на никое друго място в нашата Слънчева система. Той припомня на ранните стадии в развиването на Земята.

Инструментите, с които ще бъде оборудван апаратът, ще му разрешат да изследва органическите субстанции и да оцени пригодността за съществуването на живот. С изследването на химическите маркери ще може да бъдат открити сегашни или изчезнали форми на живот. Ръководителят на НАСА посочи, че единствено преди две години сходна революционна задача би била немислима, предава Българска телеграфна агенция.

Титан е най-голямата луна на Сатурн и втори по величина планетарен сателит в Слънчевата система. Със своите размери той е по-голям от планетата Меркурий и е единственият сателит с плътна атмосфера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР