НАСА предстои да отвори капсулата с пробите от астероида Бену.

...
НАСА предстои да отвори капсулата с пробите от астероида Бену.
Коментари Харесай

НАСА отваря пробите от астероида Бену

НАСА следва да отвори капсулата с пробите от метеорита Бену. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

През септември 2023 година задачата OSIRIS-REx достави скъпата проба в специфична капсула. Тя минава разстояние от 6,4 милиарда километра в Космоса, каца върху метеорита Бену и взима проба от 70 грама. " Бену е евентуално рисков метеорит за Земята. Има късмет той 1:2700 да удари Земята през 2182 година “, изясни футурологът.

Причината капсулата да бъде отворена три месеца след кацането й е, че три от 35-те й клипси са били развалени и е имало възможност тестът да бъде компрометирана при разхерметизирането й. " Пробата ще даде доста скъпа информация за еволюцията на Вселената,  дали метеоритът е по-стар от Земята и от какви детайли е построен. Учените чакат да открият водород, въглерод и вода, както и органичното вещество урацил, защото преди време те са разкрили наличието му на различен метеорит. Ако това се окаже правилно, в действителност ще даде съображение да се търси живот в Космоса. Ще се изследва също по този начин удостоверение на хипотезата, че водата на Земята е пристигнала от Космоса “, изясни доцент Тодорова.

Тя добави, че аукционните къщи " Сотбис “ и " Кристис “ към този момент са оценили тестът на милиони долари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР