НАСА получи нова информация от сондата Джуно, която предполага, че

...
НАСА получи нова информация от сондата Джуно, която предполага, че
Коментари Харесай

НАСА: На спътник на Юпитер е открит кислород за съществуването на 1 милион души

НАСА получи нова информация от сондата " Джуно ", която допуска, че всеки ден на спътника на Юпитер Европа се образува задоволително О2, с цел да могат да съществуват към 1 милион души.

Using data that our collected during close flybys of Jupiter's intriguing moon Europa, scientists have a new estimate for the amount of oxygen being produced there – adding another insight into this potentially habitable world.
— NASA Solar System (@NASASolarSystem)
Учените за първи път се замислиха за опцията за формиране на О2 на Европа след проучванията на галактическия уред " Галилео ", изстрелян през 1989 година Сега " Джуно " затвърди убеждението на откривателите, че океаните на Европа може да се обогатяват с О2.

New calculations using data find that Jupiter's moon Europa generates 1,000 tons of oxygen every two hours, allowing us to more accurately measure the amount of possible chemical energy available to life in its subsurface ocean through oxygenation. Details:…
— NASA Astrobiology: Exploring Life in the Universe (@NASAAstrobio)
Европа е покрита с лед, който може да крие океани и вероятно някаква форма на биологичен живот под тях. Кислородът се образува на Европа в резултат на бомбардирането ѝ от заредени частици от Юпитер - спътникът се намира в радиационните пояси на гигантската планета. С помощта на радиацията водните молекули, т.е. ледът на повърхността на планетата, могат да се разделят на водород и О2, което се улавя от датчиците на сондите. Откритията на " Джуно " демонстрираха, че Европа създава 12 кг. О2 в секунда.

Jupiter’s moon Europa is thought to harbor a salty ocean, making it a world that might be one of the most habitable places in our solar system.

But life as we know it needs oxygen. And it’s an open question whether Europa’s ocean has it.
— The New York Times (@nytimes)
Изучаването на производството на О2 на спътника на Юпитер ще бъде една от задачите на задачата на НАСА Europa Clipper, която ще започва през октомври 2024 година При идването си в системата на Юпитер през 2030 година сондата ще би трябвало да откри дали на Европа съществуват условия, подобаващи за живот.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР