НАСА планира да събере екип от учени, които да изследват

...
НАСА планира да събере екип от учени, които да изследват
Коментари Харесай

НАСА създава екип от учени за изследване на НЛО

НАСА възнамерява да събере екип от учени, които да изследват "неидентифицирани въздушни явления ", наричани нормално НЛО, което показва сериозността, с която американското държавно управление се отнася към въпроса, заяви Ройтерс.

Американската галактическа организация съобщи, че фокусът ще бъде върху идентифицирането на наличните данни, най-хубавите способи за събиране на бъдещи данни и по какъв начин да се употребява тази информация за възстановяване на научното схващане за въпроса. НАСА избра Дейвид Спъргъл, който преди този момент оглавяваше астрономическия факултет на Принстънския университет, и Даниел Евънс, старши откривател в дирекция "Научни задачи " на НАСА, да провеждат изследването.

Екипът от учени би трябвало да се събере до есента, след което ще прекара към девет месеца в създаване на обществен отчет за своите открития. НАСА ще похарчи "няколко десетки хиляди $ ", само че не повече от 100 000 $ за напъните, добави Еванс.

Това се случва една година откакто държавното управление на Съединени американски щати разгласява отчет, направен от Службата на шефа на Националното разузнаване взаимно с работна група, ръководена от военноморските сили, в който в детайли се разказват наблюденията най-вече на личния състав на Военноморски сили на НЛО. Двама чиновници на Пентагона дадоха показания на 17 май на първото чуване в Конгреса за НЛО от половин век насам, напомня Ройтерс.

"Неидентифицираните феномени в атмосферата съставляват интерес както за националната сигурност, по този начин и за въздушната сигурност. Установяването кои феномени са естествени, е първата основна стъпка към идентифицирането или усмиряване по такива феномени, което е в сходство с една от задачите на НАСА - да се подсигурява сигурността на въздухоплавателните средства ", се споделя в известието на НАСА.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР