НАСА отдавна възнамерява да качва астронавти на суборбиталните кораби, но

...
НАСА отдавна възнамерява да качва астронавти на суборбиталните кораби, но
Коментари Харесай

НАСА ще качва астронавтите си на частни суборбитални космически кораби

НАСА от дълго време има намерение да качва астронавти на суборбиталните кораби, само че по думите на някогашната заместник-администраторка на НАСА Лори Гарвър организацията е срещала съпротива даже от страна на някои от астронавтите. На питане, отправено от админа на КОСМОС БГ Светослав Александров, Гарвър разясни, че главното терзание е било във връзка със сигурността на галактическите кораби. Считало се е, че единствените галактически кораби, които са надеждни, са тези, които са създадени в границите на държавна стратегия – даже в случай че тя е била на държавното управление на Русия.

Днес явно настроението се е трансформирало, тъй като на 30-ти май СпейсЕкс потвърди, че може да изпраща сполучливо хора в космоса. 

Новината, оповестена от Брайденстайн, бе посрещната въодушевено както от Върджин Галактик, по този начин и от Блу Ориджин. “Фантастична вест и ние приветстваме вашето водачество по тази причина, че продължавате да укрепвате публично-частните галактически партньорства ”, бе оповестено на страницата на Блу Ориджин в Туитър. Компанията също по този начин изрази вяра, че ще разшири опциите астронавтите на НАСА да летят на борда на “Ню Шепърд ”.

“Ние сме разчувствани да сме очевидци по какъв начин управлението на НАСА в лицето на Джим Брайденстайн подхваща идната стъпка в оползотворяването на комерсиалните суборбитални платформи за своите астронавти ”, заяви на собствен ред Върджин Галактик в Туитър.

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР