НАСА оповести, че автоматичната междупланетна станция “Ню Хърайзънс вече е

...
НАСА оповести, че автоматичната междупланетна станция “Ню Хърайзънс вече е
Коментари Харесай

Ню Хърайзънс измина половината път от Плутон до следващата си цел!

НАСА оповести, че автоматизираната междупланетна станция “Ню Хърайзънс ” към този момент е минала половината път от Плутон до идната си цел – обекта от пояса на Куйпер MU69, който ще посети на 1-ви януари 2019 година

“Фантастично е, че сме минали половината път до идващото ни огромно облитане, това облитане ще сложи връх за най-далечния свят, изучен в миналото в историята на човешката цивилизация ”, оповестява Алан Стърн, началник на задача “Ню Хърайзънс ”.

По-късно тази седмица “Ню Хърайзънс ” ще навлезе в идната си фаза на хибернация, която се чака да продължи 175 дни. Това е добре заслужена отмора за екипа – автоматизираната междупланетна станция беше дейна в продължение на съвсем две и половина години, от 6-ти декември 2014 година до в този момент. От тогава “Ню Хърайзънс ” освен посети Плутон и освен изпрати всичките си събрани фотоси и данни от него, само че също по този начин направи неповторими далечни наблюдения на доста небесни тела от пояса на Куйпер, събра скъпи данни за праховата конюнктура и заредените частички от покрайнината и изучи водорода, който прониква през този просторен регион към Слънцето, наименуван хелиосфера.

НАСА акцентира, че всички системи на борда действат обикновено. “Ню Хърайзънс ” е в подготвеност за своето облитане на MU69 през 2019 година.

Инфо:

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР