НАСА и СпейсЕкс отлагат изстрелването на пилотирания космически кораб “Крю

...
НАСА и СпейсЕкс отлагат изстрелването на пилотирания космически кораб “Крю
Коментари Харесай

Изстрелването на американския пилотиран кораб Крю Драгън се отлага, за да се даде време на Русия да скачи Союз

НАСА и СпейсЕкс отсрочват изстрелването на пилотирания галактически транспортен съд “Крю Драгън ” най-рано с един ден (за 27 февруари), с цел да може да се обезпечи техническо време Русия да изстреля избавителния безпилотен галактически транспортен съд “Союз МС-23 ” и по този начин да имаме убеденост, че Роскосмос ще разполага с работещ транспортен съд, свързан с МКС, подготвен да върне заклещения екипаж на разваления “Союз МС-22 ”.

Напомням на читателите, че системата за терморегулация на “Союз МС-22 ” аварира през декември и по този начин екипажът му, състоящ се от Дмитрий Петелин, Сергей Прокопиев и Франциско Рубио, остана без опция да се завърне на Земята. Ето за какво на 24-ти февруари в 02:24 ч. българско време Роскосмос ще изстреля в безпилотен режим “Союз МС-23 ” и в случай че всичко мине наред, благодарение на този транспортен съд тримата ще бъдат прибрани вкъщи.

Както оповестява Телеграм каналът Закрытый космос, значимо е Международната галактическа станция да е в положение да посрещне както “Союз МС-23 ”, по този начин и “Крю Драгън ”, само че за тази цел двата кораба не трябва да се засичат. Графикът е доста претрупан и в случай че инцидентно се наложи Русия да отсрочи старта на “Союз МС-23 ” за 25-ти февруари, то тогава скачването ще е на 27-ми февруари – т.е. в деня, в който “Крю Драгън ” също трябваше да дойде съгласно истинския график, който предвиждаше неговото изстрелване да е на 26-ти февруари.

Така НАСА просто чака Русия да свърши своите задания, преди да се пристъпи към осъществяването на американските.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР