НАСА е на път да има два свои космически кораба

...
НАСА е на път да има два свои космически кораба
Коментари Харесай

Вояджър 2 доближава края на Слънчевата система

НАСА е на път да има два свои галактически кораба в междузвездното пространство. След сондата "Вояджър 1 ", в този момент на път да направи същото е и "Вояджър 2 ", оповестява галактическата организация.

НАСА пуска диск и плоча с музиката от "Вояджър " 1

Уникално - камера хвана по какъв начин изгаря астероид над град с 1,6 млн. души

Според последните данни на НАСА, "Вояджър 2 " се намира на съвсем 18 милиарда км. от Земята, което е към 118 пъти дистанцията сред нашата планета и Слънцето. От 2007 година насам "Вояджър 2 " пътува през хелиосферата - защитна зона към Слънцето, която има самобитна роля на щит към звездата и нейните планети. Тя продължава доста след орбитата на Плутон, като е доминирана най-много от слънчева материя и магнити полета.

Краят на тази зона се назовава хелиопазуа, като учените я одобряват за край и на самата Слънчева система. Отвъд хелиопазуата се приема за "открито море ", т.е. междузвездно галактическо пространство.

В момента човечеството има единствено един обект, който се намира в това пространство - "Вояджър 1 ", който напусна Слънчевата система през май 2012 година Очакванията на астрономите са, че до няколко месеца и "Вояджър 2 " ще направи същото и ще стане вторият човешки обект в междузвездното пространство.

Най-мощните магнитни стихии в историята

За в този момент астрономите не могат да плануват точна дата на това събитие. "Вояджър 2 " напуща хелиосферата от друго място, като нейната величина се въздейства и от 11-годишните интервали на интензивност на Слънцето. Сензорите на апарата към този момент засичат известни промени в заобикалящата среда, което значи, че "Вояджър 2 " наближава хелиопазуата. "Не можем да кажем по кое време тъкмо ще стане това, само че към момента можем да кажем сигурно, че не сме я достигнали ", разяснява Ед Стоун, един от основните учени в екипа на плана.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР