Нас тук ни доведоха като заложници. Ние избягахме от войната

...
Нас тук ни доведоха като заложници. Ние избягахме от войната
Коментари Харесай

Бежанка от Украйна: Децата помислиха, че ни водят в затвор

" Нас тук ни доведоха като заложници. Ние избягахме от войната и търсим човешки условия ", разяснява украинката Света.

" Когато децата ни видяха високата бодлива ограда си помислиха, че ни водят в затвор ", уточни Люда.

338 бежанци се качиха на специфична влакова комбинация от Варна. До този миг бежанците от разнообразни градове в Украйна бяха настанени в хотелски комплекси. От влакове и след това с рейсове, бяха пренасочени към лагера в Елхово. След построяването си през 2019 той бе отворен за първи път. Първоначално отхвърлиха да слязат от рейсовете, виждайки изискванията, съобщи Нова телевизия.

За да успокои украинците в центъра дойде и ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева. Тя изясни че ще направи всичко допустимо до часове да бъдат пренасочени на други места в страната.

На 1-ви юни, под управлението на ръководителя на Агенцията за бежанците, стартира попълването на описите за преместването на хора. Те са разграничени съгласно възрастта и болесттите им, както и дали имат опция да употребяват личен превоз. Още по обед дойдоха и първите рейсове.

Преди да се качат на тях, част от бежанците споделиха, че сънародниците им не трябва да бъдат толкоз претенциозни. “Вие съвест имате ли? Вие туристи ли сте какви сте? Вие сте бежанци! ", обърна се към своите сънародници една от бежанките.

Втората част на програмата за настаняване продължава до 31-ви август, а огромна част от бежанците са подготвени да стартират и работа, с цел да не са в тежест.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР