нас новата учебна година ще започне присъствено. При какви правила

...
нас новата учебна година ще започне присъствено. При какви правила
Коментари Харесай

На прага на новата учебна година, какви са тревогите на учители и родители

нас новата образователна година ще стартира присъствено. При какви правила и с какви страхове обаче?

Мненията и другите гледни точки на учители и родители

"Нямаме различен избор, с изключение на да стартираме присъствено образователната година. Друг е въпросът какво ще последва по-късно. Засега обаче това е най-хубавото решение, защото децата не са в учебно заведение от месец март и то към този момент им липсва. Натрупват се дефицити, които касаят просветителната им подготовка. Натрупват се и проблеми, които учителите обрисуват ", разяснява в ефира на шефът на 18 СОУ "Уилям Гладстон " в София Вили Стойчева.

Тази теза поддържа и шефът на 107 ОУ "Хан Крум " Данко Калапиш.

"Най-правилният и подобаващ метод за започване на образователната година е присъственото образование. И от просветителна, и от психическа, и от обществена позиция. Имаме своите терзания, че преподавател или възпитаник може да се болести с ковид, само че към този момент имаме и проект за деяние, в случай че изпаднем в сходна обстановка ", означи той.

При открит случай на инфектиран преподавател, учебните заведения ще работят съгласно предписанията на РЗИ.

В 107-о ОУ възпитателите са застраховани, като застраховката, покрива и заразяване с ковид.

Според шефа Данко Калапиш това е единственото, което той като шеф може да направи.

Какво е мнението на родителите

"Готови ли сме за образователната година? ", питат родители, като оферират 12 хрумвания за подготовка на децата в изискванията на корона рецесия.

"Това са хрумвания, които да подсетят родителите за някои неща, които да създадат преди началото на образователната година. На първо място са диалозите с децата, с цел да могат да се успокоят и да схванат какво става. Важно е да чуем какво мислят те по въпроса и какво знаят. Другото значимо за родителите е допустимо най-бързо да влязат в контакт с учебните заведения, с цел да могат и те сами те да се успокоят ", изясни Цвета Брестничка от Асоциация "Родители ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР