Нарушения в шест специализирани малки обекти за дестилиране са установили

...
Нарушения в шест специализирани малки обекти за дестилиране са установили
Коментари Харесай

Нарушения в шест казана за варене на ракия

Нарушения в шест профилирани дребни обекти за дестилиране са открили чиновници на русенската митница при инспекции през последните дни. Това оповестиха от митницата в крайдунавския град.

Проверките са били осъществени в региона на Русе, Търговище, Попово и Ценово и са във връзка на воденето на акцизната и данъчна документи.

Собствениците на шестте казана за варене на ракия са се възползвали от правото на съглашение и непринудено осъществяване, като към този момент са си платили наложените санкции. Най-честите нарушавания са свързани с непопълването на справка-декларация, удостоверяваща, че предоставения за дестилиране материал е тяхно произвеждане и е за персонално ползване.

Предвидените санкции за сходни нарушавания са имуществена глоба от 500 до 2000 лв. за юридически лица и еднолични търговци. Законът дава опция за подписване на съглашение сред административнонаказващия орган и нарушителя. Така при първо нарушаване санкцията е най-малко 500 лв., а при наново нарушаване административното наказване при съглашение не може да е по-малко от 60 % от плануванаъа оптималната имуществена глоба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР