Нарушения в две болници по казуса със смъртта на 15-годишната

...
Нарушения в две болници по казуса със смъртта на 15-годишната
Коментари Харесай

Установени са нарушения в две болници по случая с починалата Даная

Нарушения в две лечебни заведения по проблема със гибелта на 15-годишната Даная установи втората инспекция на Изпълнителна организация " Медицински контрол " . Не са спазени написаните правила в Наредбата за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули. От организацията не показват в кои от проверяваните лечебни заведения са открити нарушаванията. Сезирани са способените органи. Междувременно Ани Стоянова - майката на Даная се срещна с шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров, който отхвърли да се отдръпна от поста на този стадий.

Даная умря в болница " Пирогов " през май 2023 година Момичето, което страдаше от хематологично заболяване, беше признато в болничното заведение поради случай, при който е блъснало главата си.

Междувременно през днешния ден жители в София още веднъж се събраха на митинг с искане за оставката на шефа на болница „ Пирогов “ , съобщи Българска телеграфна агенция. Протестиращите са пред Съдебната палата с искане съдът по-бързо да вземе решение по делото, в което шефът на болничното заведение апелира протокола, с който е освободен от поста.

Д-р Димитров няма право да апелира протокола, с който министърът на опазването на здравето го в профил от директорското място, сподели Ани Стоянова от фондация „ Даная “. По думите ѝ Димитров не може да апелира протокола, защото не е акционер в болничното заведение, а заема поста шеф с контракт за ръководство.

На 5 декември предходната година от Министерството на здравеопазването оповестиха, че шефът на „ Пирогов " доктор Валентин Димитров е освободен от поста. Няколко дни преди този момент министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков уточни, че одит, осъществен в лечебното заведение, демонстрира финансови нарушавания в болничното заведение, както и че „ Пирогов “ е в неприятно финансово положение. Два дни след освобождението на Димитров от директорския пост парламентарната комисия по опазване на здравето разпореди на министър Хинков да анулира издадения протокол, с който го освобождава като шеф на болница „ Пирогов “ до произнасянето на всички способени органи.

От фондация „ Даная “ проведоха неколкократно митинги с искане за оставката на доктор Димитров до изясняване на случая към лекуването на Даная. Петнайсетгодишното момиче умря през май 2023 година в болница " Пирогов ". Даная, което страдаше от хематологично заболяване, беше призната в болничното заведение поради случай, при който е блъснала главата си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР