Нарухито стана новият император на Япония в полунощ в сряда,

...
Нарухито стана новият император на Япония в полунощ в сряда,
Коментари Харесай

В Япония започва ерата на красивата хармония

Нарухито стана новият император на Япония в среднощ в сряда, поемайки най-старата монархия в света след историческото абдикиране на татко си Акихито.
Япония също по този начин стартира новата имперска епоха на Рейва или „ красива хармония”, която ще трае, до момента в който 59-годишният през днешния ден Нарухито остане на трона, съобщи БГНЕС.
Нарухито става 126-ят император на Япония и публично ще вкара страната в нова епоха, за която към този момент беше определено името Рейва. Досегашната епоха в историята на Япония се споделяше Хейсей и стартира през 1989 година, когато Акихито седна на трона.
Новият император е на 59 години и е приключил образованието си в Оксфорд. През 1986 година Нарухито се среща с бъдещата си брачна половинка на чаено празненство. Двамата се женят през 1993 година Единственото дете на двойката е принцеса Аико, родена през 2001 година Според японските закони, които не разрешават жена да е престолонаследник, тя няма да наследи татко си на трона. Първи престолонаследник става по-младия брат на новия император Фумихито, а след него в редицата престолонаследници е синът му и племенник на новия император, 12-годишният принц Хисахито.
По-рано японският император Акихито извърши главния обред за предаването на Хризантемовия престол на неговия наследник Нарухито. Това е първата абдикация в Япония за повече от два века.
Императорът няма политическа власт в Япония, само че служи като знак на страната. Управлението на Акихито беше белязано от допира му до хора, страдащи от заболявания или естествени бедствия, което го направи доста безценен за милиони японци.
Проучване на публичното мнение сподели, че огромното болшинство в Япония симпатизира на решението на Акихото да се отдръпна авансово. Година преди абдикацията Народното събрание гласоподава закон, който направи отдръпването допустимо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР