Народното събрание ще изслуша вицепремиерите Иван Демерджиев и Атанас Пеканов

...
Народното събрание ще изслуша вицепремиерите Иван Демерджиев и Атанас Пеканов
Коментари Харесай

НС ще изслуша вицепремиерите Иван Демерджиев и Атанас Пеканов и други трима служебни министри

Народното заседание ще изслуша вицепремиерите Иван Демерджиев и Атанас Пеканов и трима служебни министри - на опазването на здравето - Асен Меджидиев, на енергетиката - Росен Христов и на земеделието - Явор Гечев. Това планува проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица, оповестена на интернет страницата на Народното събрание.
 
По изключение тази сряда се смята за първата сряда на месеца и парламентарно показаните сили могат да вършат оферти за включване в дневния ред. Искането за чуване на служебния заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е импортирано от водача на левицата Корнелия Нинова и група народни представители и е по отношение на подхванатите ограничения по защита на границата на страната и оправянето с потока от незаконни имигранти.
 
Изслушването на служебния заместител министър-председател по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по отношение на предоставения от Българската национална банка разбор, обвързван с подготовката на България за вероятно участие в Еврозоната и приемане на еврото, е с вносители Цончо Ганев от " Възраждане " и група народни представители. Отново по искане на ПГ на " Възраждане " ще бъде изслушан служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев. Изслушването е по отношение на оповестеното нарастване на трудовите хонорари в системата на опазването на здравето от предходното държавно управление.
 
По искане, импортирано от депутати от ПГ ГЕРБ-СДС, ще бъде изслушан служебният министър на енергетиката Росен Христов за доставките на газ в България от 27 април 2022 година до момента. Отново по предложение на ГЕРБ-СДС депутатите ще обсъдят и план на решение за възлагане на Министерския съвет да инициира лицензиране и подписване на контракт за доставки на неруско нуклеарно гориво.
 
От ПГ " Продължаваме Промяната " са внесли искане за чуване на служебния министър на земеделието Явор Гечев по отношение на обезпечаването на дърва за огрев за идния отоплителен сезон. Проектопрограмата за работа на Народното събрание планува на първо четене да бъдат разисквани законопроекти за промени в Наказателния кодекс, в Закона за правната помощ, както и промени в редица данъчни закони.
 
Първото гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за налог върху добавената стойност е планувано като точка първа от оферти дневен ред за четвъртък, 10 ноември. Очаква се тогава да бъдат разисквани на първо четене и промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища, както и на законопроекти за промени в Закона за корпоративното подоходно облагане и в Закона за налозите върху приходите на физическите лица.
В петък постоянният парламентарен надзор ще стартира от 9:00 часа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР