Народното събрание ще изслуша служебния министър на вътрешните работи Иван

...
Народното събрание ще изслуша служебния министър на вътрешните работи Иван
Коментари Харесай

Изслушват шефа на ДАНС и министъра на МВР за заловения за тероризъм британец

Народното заседание ще изслуша служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и ръководителя на ДАНС Пламен Тончев относно задържането на разположение, обвинено в образуване на терористична активност на територията на страната.

Искането за тяхното изслушване е внесено от Христо Терзийски от ГЕРБ-СДС и бе гласувано със 143 гласа " за ", " срещу " 44 и двама въздържали се. Точката бе включена в седмичната стратегия за през днешния ден като шеста точка.

28-годишният Дейвид Бодил, издирван с алена бюлетина на Интерпол, бе арестуван във вторник в село Любеново, община Никопол. Той е бил хванат от спецполицаи в частен парцел до плантация за биоземеделие в селото.

Бодил е бил обявен за издирване във връзка с следствие за подготовка на терористични дейности. В дома му във Англия са открити нелегално притежавано оръжие, муниции и материали за изработването на самоделни бомби.

Искането за издирване на британеца пристигнало у нас от Манчестър. Той дошъл в България през ноември 2022 година Дори оповестил в обществените мрежи, че напуща Англия и не счита да се връща. В България Дейвид се настанил в къща в село Любеново. Днес сутринта спецчасти от отряда за битка с тероризма нахлули в парцела, защото имало данни, че чужденецът е въоръжен и може да окаже опозиция. Твърди се, че във Англия Дейвид Бодил е контактувал с крайнодесни групи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР