Народното събрание ратифицира окончателно споразумението между българското и американското правителство

...
Народното събрание ратифицира окончателно споразумението между българското и американското правителство
Коментари Харесай

НС реши: САЩ ще изгражда VII и VIII блок на АЕЦ „Козлодуй“

Народното събрание ратифицира дефинитивно съглашението сред българското и американското държавно управление за съдействие по план за създаване на нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ-Козлодуй, написа dnes.bg.

Двете страни към този момент подписаха предишния месец съглашението за нуклеарно партньорство , в това число в плана по създаване на два нови енергийни блока на АЕЦ „ Козлодуй “.

Подписът си от българска страна постави енергийният министър, който към този момент е в оставка Румен Радев , а от тази на Съединени американски щати се подписа секретарят в Министерството на енергетиката Андрю Лайт .

Предвижда се след влизането в действие на закона министърът на външните работи да уведоми по дипломатически път Съединени американски щати за утвърждението на съглашението от Народното събрание, а министърът на енергетиката да обнародва в „ Държавен вестник “ документа в период от 15 дни от датата на влизането му в действие за страната ни.

От „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия предстоящо се оповестиха срещу съглашението със Съединени американски щати. Според националният представител Борислав Гуцанов то е срамно и може единствено да навреди на страната ни . По думите му американските служби и посолство са си свършили доста добре работа, до момента в който българските ръководещи са предали страната ни. 

„ Няма друга страна, която да е съгласна да стане пробна площадка, тъй като тази технология не се употребява на никое място “.

Той стигна даже по-далеч в определенията си и съобщи, че това ще бъде „ черна дупка “ , в която ще потънат парите, само че нуклеарна мощ в последна сметка няма да бъде построена.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР