Народното събрание прие прие правилата, по които ще трябва да

...
Народното събрание прие прие правилата, по които ще трябва да
Коментари Харесай

Старт на обновяването на КЕВР - огромен гаф със закона обаче обещава проблеми

Народното събрание одобри прие разпоредбите, по които ще би трябвало да избере новия ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Според тях срокът, в който партиите ще могат да оферират номинации за ръководител на КЕВР, е 5 дни, а чуването също ще се реализира в Комисията по енергетика.
Готви се орязване на състава на КЕВР
Съставът на КЕВР да бъде понижен – това плануват импортирани в деловодството на Народното събрание оферти за промени на Закона за енер...
Прочети повече
Опозицията, в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи, реагира против късия период за изиска той да бъде 14 дни. Причината - има промени и в Закона за енергетиката, касаещи избора на КЕВР и в случай че в този момент се тръгне по процедура, ще излезе, че новият състав на КЕВР ще бъде определен по остарелия закон т.е. още веднъж съображение за проблеми. Затова и опозицията предложи по-дълъг период за номинации, с цел да влязат новите текстове на Закона за енергетиката в действие и да няма такива проблеми. Това не беше признато.

Припомняме, че държавно управление не крие, че няма доверие на този състав на регулатора, а министър председателят Кирил Петков изиска бързи кадрови промени. Мандатът на настоящия ръководител Иван Иванов изтече още през април 2020 година

По-рано през днешния ден парламентът прие промени, с които ръководещото болшинство възнамерява да понижи на половина и да подмени сегашния състав на енергийния регулатор. Депутатите трансформират и условията към претендентите, които с плана на ръководещите прибавят опция това да са хора с 5-годишен опит и при ръководството на компании, които са предложили финансови услуги за енергийния бранш, бе коментирана от опозицията като нагласяне на условията към към този момент определени за постовете.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР