Народното събрание отстрани току що пречката, която Унгария каза, че

...
Народното събрание отстрани току що пречката, която Унгария каза, че
Коментари Харесай

НС прие и на второ четене отпадане на дерогацията и отмяната на таксата за руски газ, Рибарски: Отстранихме пречката за Шенген

Народното заседание в профил одеве пречката, която Унгария сподели, че би наложила несъгласие за участието ни в Шенген, в случай че таксата за транспорт на съветски газ не отпадне. С това гласоподаване тази такса отпадна. Също по този начин бе гласувана и дерогацията от 1 януари да спре износа на горива от съветски петрол, а от 1 март да бъде анулирана дерогацията.  

Това сподели в коридорите на Народното събрание депутатът от " - " Радослав Рибарски. Депутатите излязоха в едночасова отмора, откакто одобриха и на второ четене в едно пленарно съвещание двата законопроекта за промени в закона за използване на ограничаващите ограничения по отношение на Русия, с които дерогацията след 1-ви януари няма да се изнасят горива от съветски нефт и се отменя таксата върху преноса на съветски газ.   

" Темата за таксата върху преноса на съветски газ се преплете с Шенген. Това е повода в незабавен порядък тази такса да се анулира. Гласуване на две четения в едно съвещание е имало и различен път. Всичко дава отговор на правилника и считаме, че няма проблем ", разгласи Рибарски. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР