Народното събрание осъмна с монтирани тежки метални врати. Почти като

...
Народното събрание осъмна с монтирани тежки метални врати. Почти като
Коментари Харесай

За защита на депутатите: Метални решетки на входа на парламента


Народното събрание осъмна с инсталирани тежки железни порти. Почти като затвор! С тези думи някогашният ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева алармира в обществените мрежи, че на входа на Народното събрание са сложени железни порти.

Триметровите метални порти, които наподобяват на решетки, са поставени на централния вход на постройката, който се употребява при публични и тържествени случаи.

„ Демокрацията се брани посредством разговор и демократични процедури. Никога в историята металните загради не са водили до утешение и обединяване. Те са по едно и също време израз и източник само на яд “, коментира тя във Facebook, където ползва и фотоси на металните уреди.



От пресцентъра на Народното събрание оповестиха за bTV, че металните порти са сложени още в събота и неделя, само че са видяни ни в сряда - в първия работен ден на Народното събрание.

Основната причина за слагането им отбрана и е направено по искане на НСО. Монтирането на вратите идва на фона на вълна от митинги против държавното управление. Припомняме, че през януари имаше опити за навлизане в Народното събрание при митинг на „ Възраждане “, когато на входа бяха струпани маси и подръчни движимости, с цел да бъде удържан щурмът на постройката.

Опозицията – решетките „ пазят “ от националната обич

Опозицията употребява случая да нападна ръководещите, че се пазят с железни порти от бурната национална обич.

От ГЕРБ оповестиха, че в никакъв случай до момента в историята на българския парламент не са били инсталирани решетки на Народното събрание. Изглежда обаче са не запомнили, че по времето на кабинета „ Орешарски “ железни ограждения опасваха постройката в продължение на година поради митингите против държавното управление.

Самата Караянчева разкритикува и решението депутати те да се върнат на работа в историческата постройка на Народното събрание, вместо да заседават в обновените пространства в някогашния Партиен дом, където прочее от дълго време са сложени такива железни порти. Припомняме, че точно по времето, когато Народното събрание заседаваше в другата постройка, под вещата ръка на Караянчева, избухна скандал поради изолацията на парламентарните публицисти и ограничението на достъпа им до депутати те.

Зам.-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин отвърна Караянчева и я упрекна в двоен стандарт.

„ Цвета Караянчева, която скри ГЕРБ от националното неодобрение зад крепостните стени на Партийния дом през 2020 година, през днешния ден се ядове, че са инсталирани решетъчни врати зад стъклените порти на парадния вход на Народното събрание. Българският парламент е най-достъпният за жители и публицисти парламент, който съм виждал по света и тези отворени нови порти не трансформират това “, разяснява той още веднъж във Facebook.

От „ Възраждане “ дефинираха слагането на металните порти за позорно и желаеха да бъдат отстранени неотложно.

„ Страхът на ръководещите от хората, единствено месеци след избирането им във властта, минава в нелогични и позорни дейности, които демонстрират само неустановеност и предпочитание за борба. Срамно е народните представители да се опасяват от народа си. Всеки български жител би трябвало да знае, че тази постройка е налична и депутати те работят за своя народ “, обяви депутатът Елена Гунчева, която прочете декларация на партията от парламентарната естрада.

„ Сградата е претърпяла войни, протести, бомбардировки и митинги. Никой ръководител на Народното събрание не си е разрешавал слагането на решетки на постройката. Това демонстрира боязън и пренебрежение към народа, който е избрал всички нас “, добави тя.



Партията упорства металните порти да бъдат отстранени неотложно и отговорният за слагането им, да се извини.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР