Народното събрание одобри възможността да се създаде самостоятелна съсловна организация

...
Народното събрание одобри възможността да се създаде самостоятелна съсловна организация
Коментари Харесай

Ще се създаде самостоятелна съсловна организация на лекарските асистенти и фелдшерите

Народното събрание утвърди опцията да се сътвори независима съсловна организация на лекарските асистенти и фелдшерите като одобри на първо четене промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински експерти, на зъботехниците и помощник-фармацевтите.

Точката беше включена като изключителна в дневния ред на Народното събрание, защото през вчерашния ден депутатите изчерпиха заложения при започване на седмицата дневен ред.

Законопроектът беше признат с цялостно единогласие от 146 гласа " за ". Един от вносителите - Васил Пандов от ПП-ДБ, изясни какво се реализира с измененията: " Промяната ще обезпечи воденето на независим указател на медицинските експерти и по-добрата вътрешна отговорност и контролиране на тяхното продължаващо образование ", съобщи БНР.

На закрита част от съвещанието депутатите изслушват Годишния отчет на Държавната комисия по сигурността на информацията по отношение на цялостната активност по отбрана на класифицираната информация за 2022 година

Поради неявяване от страната на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова плануваното за на следващия ден чуване, в което би трябвало да взе участие и министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, беше отсрочено за сряда. То е на тематика осъществяване на Инвестиционната стратегия за общински планове по държавния бюджет за тази година и е по искане на Българска социалистическа партия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР