Народното събрание одобри на второ четене промени в Закона за

...
Народното събрание одобри на второ четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите вдигнаха акциза на нагреваемите цигари от 1 октомври

Народното заседание утвърди на второ четене промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища, с които се усилва акцизът на нагреваемите тютюневи произведения. От 1 октомври ставката за тях ще е 233 лева за кг, а не 152 лева./кг, както е в този момент.

Единствен изявление на прави депутатът от Българска социалистическа партия Георги Търновалийски, който се изрече против промените. Левият народен представител акцентира, че с смяна в данъчен закон в средата на годината ръководещите нарушават Закона за обществените финанси, който повелява промени само при започване на фискалната година.

След като промените влязат в действие, облагането на така наречен бездимни цигари ще е 40% от обичайните. Така от всяка продадена кутия страната ще събира вместо 0.93 лева, колкото е в този момент, по 1.43 лева

От " Филип Морис " разясниха пред " Капитал ", че към момента не са подготвени с цените при новия данък. Така към момента е в областта на догатките дали компанията ще понижи маржа си и ще остави цената на една кутия 5.50 лева, или ще усили цената до 6-6.50 лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР