Народното събрание обсъжда на второ четене намаляване на състава на

...
Народното събрание обсъжда на второ четене намаляване на състава на
Коментари Харесай

Депутатите се изпокараха по проекта за намаляване на състава на КЕВР

Народното заседание разисква на второ четене понижаване на състава на КЕВР. Спорове в залата обаче провокира предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи да отпадне препоръчаното от ръководещите - за членове на КЕВР да могат да бъдат избирани лица със стаж в региона на енергетиката и стаж в региона на водоснабдяването и канализацията. Като за подобен да се признава и стажът в органи на Европейския съюз, както и стаж в региона на финансите, счетоводството, търговията с финансови принадлежности или банковото дело, свързани с енергийния бранш.

ГЕРБ оферират още да се разшири кръгът на лицата, които могат да вършат оферти за избор на състав на КЕВР.

„ Вчера след 18 ч. получихме даже още един мотив в интерес на нашето предложение. И това е, че до 18 ч. през вчерашния ден бяха входирани само две оферти за двете места, свободни в КЕВР, които би трябвало да се изберат. Едно предложение за ръководител и едно предложение за член. Изборът в този смисъл е превдварително решен “, сподели Делян Добрев.

За Движение за права и свободи измененията в закона са лобистки.

„ И задачата на тези промени помня, че бяха – да се овладее и КЕВР в превзетата страна от олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев “, сподели Мустафа Карадайъ, водач на Движение за права и свободи.

Цончо Ганев от партия „ Възраждане “ се разгласи против концепцията на ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР